Deschamps kan spare Mbappé: Han er ikke 18 mere

29. NOV 2022 • 12:38SPORT

Frankrigs landstræner vil ikke ud med, om han stiller med Kylian Mbappé i kampen mod Tunesien.

Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, har bebudet, at han vil spare spillere, når Frankrig afslutter VM-gruppespillet mod Tunesien onsdag eftermiddag, men han vil ikke ud med, hvilke stjerner der skal sidde over.

På tirsdagens pressemøde blev der ikke overraskende spurgt til, om stjerneangriberen Kylian Mbappé skulle spille onsdag, men journalisterne gik forgæves i jagten på svaret.

I stedet udtalte Deschamps sig noget kryptisk om Mbappé.

- Han er en del af et kollektivt projekt, og selvfølgelig har han denne evne til at være i rampelyset, fordi han er afgørende, men han er ikke 18 år mere, siger Didier Deschamps ifølge Reuters.

Franske medier har spekuleret i, at Mbappés ego vil have svært ved at acceptere en plads på bænken, men det afviser landstræneren.

- I siger, at jeg kunne lade ham spille, så han kunne pleje sit ego, men han har ikke sådan et ego.

Frankrig er allerede sikker på at gå videre til ottendedelsfinalerne, og meget skal gå galt, hvis ikke det bliver via gruppens førsteplads.

Danmark skal slå Australien for at gå videre, og Kasper Hjulmands tropper er i så fald samtidig afhængig af, at Tunesien ikke slår Frankrig med større cifre, end Danmark slår Australien med.

Hjulmand bør dog ikke frygte for manglende fransk motivation, forsikrer Deschamps.

- Momentum kommer med gode resultater. Det faktum, at vi allerede er videre ligesom Brasilien og Portugal, giver os en smule spillerum, men vi vil ikke være afslappede, understreger Deschamps.

Mbappé har scoret tre mål i de første to kampe, blandt andet begge franske mål i sejren på 2-1 over Danmark.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU