Delaney slog telt op på toilettet: Nu er jeg tilbage

23. JUN 2024 • 10:32SPORT

Thomas Delaney brænder efter at spille mod Serbien efter nogle hårde dage med mange toiletbesøg.

Det var et slemt maveonde, der holdt landsholdsspilleren Thomas Delaney ude af torsdagens uafgjorte EM-kamp mod England og gav ham to dage alene på landsholdets hotel, mens resten af holdet var i Frankfurt.

Nu er han kommet sig helt igen, og han er klar til at spille tirsdagens EM-skæbnekamp mod Serbien, hvis landstræneren peger på ham.

Det siger Thomas Delaney søndag formiddag før landsholdets træningspas i Freudenstadt.

- Jeg er tilbage, indleder Delaney.

- Jeg havde noget med maven. Jeg var rigtig sengeliggende i et par dage. Jeg ved ikke, hvad der førte til det, men jeg fik i hvert fald slået et telt op ude på badeværelset.

- Jeg er gået rundt på hotellet helt alene, så jeg har været langt nede i kulkælderen. Jeg var stort set alene hjemme på hotellet, så det var rigtig dejligt at få drengene tilbage, siger midtbanespilleren.

Han så holdkammeraternes kamp mod England på tv, og følte sig mindre nervøs, end hvis han selv havde haft en rolle på banen eller bænken.

- Torsdag prøvede jeg at sove en masse forskellige steder, fordi jeg kedede mig så meget. Jeg har set alle hjørner af vores hotel. Jeg så kampen nede i et "ruheraum" (stillerum, red.) i vores spaafdeling.

- Da vi scorede, råbte jeg, og jeg kiggede lige rundt for at se, om nogen kiggede på mig. Det var der ikke, så jeg tog lige en sejrsrunde. Der var jeg godt tilfreds, siger Thomas Delaney.

Det er anden slutrunde i træk, at den energiske midtbanespiller pludselig er ukampdygtig. Ved VM i Qatar for halvandet år siden, rejste han hjem med en skade efter Danmarks første kamp.

Det var en sværere mental øvelse end et par dage på toilettet.

- Jeg har ikke haft det helt på samme måde. Jeg har fandeme været irriteret, for det har været rigtig dårlig timing, men jeg har ikke været så langt nede mentalt som ved VM, siger Delaney.

Han er ivrig efter at få en rolle i Danmarks afgørende EM-gruppekamp.

- Nu er der 100 procent noget, der brænder i mig. Det er ikke sjovt at kigge på, selv om jeg for en gangs skyld nød at se en landskamp og ikke var så nervøs. Jeg er ikke blevet klar igen for at ligge på den flade, siger Delaney.

Han må formentlig affinde sig med fortsat at stå bag EM-kometen Morten Hjulmand i kampen om spilletiden på Danmarks centrale midtbane.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU