Dansker henter sensationel medalje ved junior-VM i skeleton

13. JAN 2023 • 19:06SPORT

Sensationel dansk skeleton-medalje bør være kandidat til titlen "Intet er umuligt", mener udviklingschef.

Danske Rasmus Vestergård Johansen har gjort noget for en dansker helt utænkeligt.

Det lykkedes nemlig fredag for danskeren at hente sølvmedalje ved junior-VM i skeleton i tyske Winterberg.

Vintersportsdisciplinen, som går ud på at kaste sig med hovedet først ned på en kælk i bevægelse på en glat isbane, er ikke synderligt udbredt i Danmark.

Derfor er der tale om en vaskeægte dansk idrætssensation, mener udviklingschef.

- Det er et mirakel. Det kan jo ikke lade sig gøre, siger Tom Johansen, som er udviklingschef i Danmark Bobslæde og Skeleton.

- Du kan ikke udføre sporten i Danmark, og derfor kan man ikke køre en sølvmedalje hjem ved et juniorverdensmesterskab. Men det har han gjort.

Og ifølge Tom Johansen - som også er far til 20-årige Rasmus Vestergård Johansen - har danskeren bragt sig selv i spil til en helt særlig titel med resultatet ved junior-VM.

- Det er en kæmpe sensation. Det er den første kandidat til næste års ”Intet er umuligt” pris. Det er den bedste måde, jeg kan sige det på, siger han.

Der er ud over Rasmus Vestegård Johansen kun tre andre aktive kørere i Danmark i den nicheprægede sportsgren. Det har også krævet hjælp fra verdens største bobslæde- og skeletonforbund at hjælpe Rasmus på vej.

- Vi plejer at sige, at vi er Danmarks mindste forbund. For at få hjælp har vi lavet en samarbejdsaftale med verdens største forbund, som er det tyske bobslæde- og skeletonforbund, siger Tom Johansen.

Selv om Rasmus Vestergård Johansen formentlig ikke ringer mange klokker hos danskerne, så kan man ifølge Tom Johansen godt vænne sig til navnet.

Hvis man er i tvivl om, hvor hurtigt man kører med hovedet først, så kørte Rasmus Vestergård Johansen med en topfart på 125-130 kilometer i timen ved junior-VM.

Den helt klare målsætning for skeletonkøreren selv er nemlig vinter-OL i Milano Cortina i 2026. Her jagter han en top 10-placering.

Noget Tom Johansen anser som værende meget realistisk.

I morgen kører den blot 15-årige dansker Maja Voigt junior-VM i bobslæde.

For at deltage ved junior-VM i bobslæde skal man være under 26 år. Derfor kan Maja Voigt komme til at køre mod atleter, som er op til ti år ældre end hende selv.

Også hun er en kommende vintersportsstjerne for Danmark, hvis man skal tro Tom Johansen.

Maja Voigt er i hans øjne verdens største bobslædetalent under 18 år.

Danmark har aldrig tidligere haft en kører med ved vinter-OL i hverken bobslæde eller skeleton, men det skulle der med de to vintersportstalenter være god mulighed for i fremtiden.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU