Dansk OL-håb ror sig direkte i finalen ved EM

13. JUN 2024 • 18:23SPORT

Emma Aastrand Jørgensen vandt sit indledende heat og er direkte videre til finalen ved EM.

Emma Aastrand Jørgensen viser god form med lidt over en måned til OL i Paris.

Det danske medaljehåb tog torsdag hul på EM i ungarske Szeged, og i det indledende heat i kvindernes 500 meter enerkajak satte hun alle konkurrenterne på plads.

Danskeren vandt heatet med knap 1,4 sekunder ned til nærmeste konkurrent og sikrede sig dermed den eneste direkte finaleplads fra heatet.

Emma Aastrand Jørgensen kvalificerede sig desuden til lørdagens finalen i 500 meter toerkajak sammen med makkeren Frederikke Hauge Matthiesen.

Duoen, der sidste år vandt VM-guld, blev nummer to i deres indledende heat.

Landsmanden Bolette Iversen strøg også direkte finalen i enerkajakken på 200 meter. Bolette Iversens finale foregår fredag aften.

OL-deltageren René Holten Poulsen er ikke med ved EM i Ungarn, da han i stedet prioriterer at forberede sig til sommerlegene i den franske hovedstad.

Det giver plads til Thorbjørn Rask, som åbnede sit europamesterskab med en tredjeplads i indledende heat på mændenes 1000 meter. Han skal nu forsøge at skaffe en finalebillet i semifinalen.

Rask er også med på 500-meteren, og her blev det til en femteplads i første løb.

Firerkajakken bestående af Lasse Bro Madsen, Magnus Sibbersen, Morten Gravesen og Victor Gairy Aasmul er ligeledes udtaget OL, og de sluttede næstsidst i deres heat på 500 meter. Også de skal klare sig godt i semifinalen for at komme videre.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU