Dansk EM-kant føler sig klemt i Hjulmands system

23. JUN 2024 • 13:12SPORT

Andreas Skov Olsen drømmer om mere EM-spilletid, men lider af begrænset brug af kantspillere, mener han.

Det danske fodboldlandshold er begyndt at sværge til en 3-5-2-opstilling, hvor det er op til wingbackerne at holde bredden, fordi formationen ikke levner plads til klassiske kantspillere, men i stedet har to centrale angribere.

På den måde er Andreas Skov Olsen, der tidligere var en af Kasper Hjulmands darlings, kommet i klemme. Hans vante plads på højrekanten findes nemlig ikke i landsholdets nye startformation.

Han håber på taktiske justeringer, så han kan få mere spilletid end de foreløbig ni minutter plus tillægstid, det er blevet til ved EM.

- Jeg vil altid gerne spille, det er derfor, jeg er her. Men jeg kan da også godt se, at det er svært for os kanter med det taktiske system, vi har spillet med indtil videre, for det er uden kanter.

- Det handler om at være klar, hvis landstræneren ændrer system, siger Andreas Skov Olsen.

Netop det gjorde Kasper Hjulmand i slutfasen mod England i torsdags, hvor Skov Olsen kom ind til sine første slutrundeminutter i denne omgang. På landsholdets kanter står han umiddelbart foran Jacob Bruun Larsen og Anders Dreyer i kampen om spilletid.

Skov Olsen har scoret otte mål i 31 landskampe. Hans seneste scoring for Danmark var tilbage i september 2022.

Han har tidligere scoret 22 superligamål på en sæson, og kantspilleren med det giftige venstre ben mener da også, at han kan spille en af de to centrale angrebspladser i landsholdets nye formation.

Han fornemmer dog, at Kasper Hjulmand foretrækker Jonas Wind, Rasmus Højlund, Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen til de pladser.

- Hvis man spørger mig, så tror jeg godt, jeg kunne spille angriber. Men jeg tror, at Kasper hellere vil bruge nogle af de andre angribere, for jeg tror, han ser mig mere som kantspiller, siger Andreas Skov Olsen.

Han har tidligere også prøvet at spille wingback, men det er ikke hans ideelle position på grund af de mange defensive pligter.

Landstræner Kasper Hjulmand indikerer, at han næppe kommer til at ændre sin startformation mod Serbien, men at det er sandsynligt, at han også i den kamp vil gå over til at spille med kantspillere undervejs.

Med det taktiske greb kan han gøre Danmarks offensiv hurtigere undervejs i en kamp, så modstandernes bagrum kan blive truet på en anden måde end i 3-5-2-formationen.

- Det er en overvejelse, hvornår kantspillet skal bringes i spil. Andreas Skov Olsen giver os mere dybde i holdet, mens Jonas Wind giver os mere boldfasthed, og så er Wind angriber og god i feltet. Andreas Skov Olsen kan skabe noget med sin fart og give os dybde, Jacob Bruun Larsen kan det samme.

- Med vores formation kan vi en masse ting, men vi mangler måske fart. Så det er en overvejelse, hvornår vi skal bruge den fart. Men vi synes, at vi har fundet et udtryk, der virker rigtig godt, siger Kasper Hjulmand.

Han pointerer også, at Andreas Skov Olsen spillede en rigtig god kamp, og at de danske kanter havde gode vilkår, da Danmark slog Serbien 3-0 i en testkamp i 2022.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig