Bronzeduo missede OL-billet: Skal ikke ro i meget lang tid

23. MAJ 2024 • 15:14SPORT

Roeren Joachim Sutton vil tage en pause fra roning, efter at han og Frederic Vystavel gik glip af OL-plads.

Den sidste chance for at indløse en billet til de olympiske lege i Paris glippede tidligere på ugen for roerne Joachim Sutton og Frederic Vystavel.

Duoen vandt overraskende bronze ved OL i Tokyo, men har det seneste år forsømt at blande sig med de bedste, når det gjaldt.

Nu venter en gedigen pause, understreger Sutton.

- Jeg skal ikke ro i meget lang tid, slår han fast.

De to roere med britiske rødder kan have roet sammen for sidste gang. Men en genforening ude i fremtiden kan heller ikke udelukkes.

- Jeg siger slet ikke ja og slet ikke nej. Sidste gang efter OL skulle jeg skrive speciale og arbejde og tænkte, at jeg ikke skulle tilbage. Man ved aldrig, hvad der sker, siger Joachim Sutton.

Efter bronzeløbet i 2021 tog parret en pause og fandt først sammen et år senere, hvor satsningen frem mod legene i Paris begyndte.

I mellemtiden havde Sutton færdiggjort sin kandidat på Københavns Universitet, og ligesom dengang bliver sporten nu parkeret.

- Jeg glæder mig meget til at lave noget andet, arbejde lidt og få nogle anderledes oplevelser. Men man kan ikke sige, hvordan man har det om et år eller to. Det har jeg lært, forklarer han.

En plads blandt de to bedste både var påkrævet, da Sutton og Vystavel i den forgangne weekend stillede op til kvalifikationsregattaen i Schweiz.

Ingen af de 11 bedste både fra VM var med, men danskerne blev alligevel henvist til fjerdepladsen.

Så hvad gik galt for duoen, der så sent som for en måned siden slog nogle af verdens bedste og blev treer ved et World Cup-stævne?

- Det er pisse ærgerlig, at vi ikke kvalificerede os. Men det er sport. Vi fik ikke lige "peaket", som vi skulle.

- Nogle gange skal stjernerne stå rigtigt, når det skal afgøres. Det ramte vi i 2021 til sidste OL og for en måned siden, og vi ramte det ikke lige nu.

- Processen og arbejdet siden i sommer har jeg ikke kunnet skrue meget mere på. Så jeg sidder tilbage med en ret god følelse i kroppen. Jeg har været ærlig og tro mod den kapacitet, jeg har at gå ind i noget med.

- Det har været en fornøjelse at træne så meget og blive udfordret de sidste to år. Det har været sjovt, lyder det fra 29-årige Sutton.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU