Brøndby lejer bundesligadansker i et halvt år

31. JAN 2023 • 22:21SPORT

Forsvarsspilleren Frederik Winther skal tilbringe resten af sæsonen på en lejeaftale i Brøndby.

Brøndby fortsætter med et styrke defensiven mod transfervinduets afslutning.

Efter at klubben mandag præsenterede forsvarsspilleren Rasmus Lauritsen på en permanent kontrakt, støder Frederik Winther nu også til truppen.

Brøndby skriver på sin hjemmeside, at Winther er hentet i bundesligaklubben Augsburg på en lejeaftale, der gælder for resten af sæsonen.

Winther har været i Augsburg siden sommeren 2021, men det er blot blevet til seks kampe for den tyske klub.

I Brøndby skal han være med til at udfylde hullet efter Sigurd Rosted, som er på vej til canadiske Toronto FC for at forhandle sine personlige vilkår på plads forud for et skifte.

22-årige Winther har allerede et godt kendskab til Brøndby-træner Jesper Sørensen fra deres fælles tid på U21-landsholdet, påpeger fodbolddirektør Carsten V. Jensen.

- Vi kender Frederik som en venstrebenet midterforsvarer med flair for spillet fremover, og som Jesper Sørensen allerede har et rigtig godt kendskab til gennem arbejdet med U21-landsholdet, ligesom det heller ikke er hemmelighed, at vi som klub også kender Frederik godt i forvejen, siger fodbolddirektøren.

Brøndby var allerede lun på Winther før skiftet til Tyskland, afslører hovedpersonen.

- Jeg ser frem til at spændende forår i Brøndby IF. Allerede i min tid i Lyngby kendte jeg til interessen, som jeg selvfølgelig var smigret over. Og nu får jeg så muligheden for at hjælpe holdet i de næste fem måneder, hvor hver kamp er vigtig for os, siger han.

Rosted tager til gengæld over Atlanten. Han fremhæver danmarksmesterskabet i 2021 som et stolt øjeblik.

Det gav mening at sende nordmanden videre nu, forklarer Carsten V. Jensen.

- Sigurd har været en stærk spiller for os, siden han kom til Vestegnen tilbage i 2019. Han var med til at bringe mesterskabet hjem igen og har mange gode indsatser i den blå-gule trøje, som vi gerne vil takke ham for.

- Nu kom der en mulighed, som var den rette for begge parter, og vi ønsker derfor Sigurd held og lykke i en spændende liga, siger fodbolddirektøren.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU