Brøndby er alene i spidsen med sejr i intens guldduel

21. APR 2024 • 20:04SPORT

Brøndby fører Superligaen med tre point efter en 2-1-sejr søndag over den direkte guldrival FC Midtjylland.

Et intenst topbrag med et tårnhøjt og hæsblæsende tempo endte med en 2-1-sejr til Brøndby over FC Midtjylland i Superligaens mesterskabsspil.

Brøndby blæste FCM tilbage i første halvleg og var klart bedst. Hjemmeholdet vandt duellerne og fik trykket midtjyderne, hvilket resulterede i en pauseføring på 2-0 på to mål af offensivspilleren Yuito Suzuki.

Et hurtigt mål til 1-2 efter pausen var ikke nok for FCM, der ellers fik gjort Brøndby mere passive i perioder af anden halvleg.

Med sejren i topkampen fører Brøndby nu Superligaen og har 55 point. Fra ligaens top har holdet tre point ned til midtjyderne på andenpladsen, og der resterer seks runder af mesterskabsspillet.

Det var ikke gået spillernes næse forbi, at der var afgørende point på spil. Allerede efter få minutter var der flere håndgemæng mellem Brøndby- og FCM-spillerne, der havde tændingen i top fra første fløjt.

Efter ti minutter kunne det tætpakkede Brøndby Stadion bryde ud i ren ekstase. Værterne stjal bolden højt, hvorefter Brøndbys Yuito Suzuki drev bolden frem og flot sparkede 1-0-føringen ind med venstreskøjten.

Brøndby fortsatte sit høje tempo, og holdet fik trynet FCM ned ved at vinde størstedelen af nærkampene.

Derfor var det også ganske fortjent, at Yuito Suzuki blev dobbelt målscorer med en langskudsperle efter 35 minutter. Brøndby spillede sig nemt igennem FCM, og inde centralt tog japaneren igen sagen i egen hånd. Det sørgede for en blågul pauseføring på 2-0.

Midtjyderne fik en optimal start efter pausen i jagten på at vende kampen på hovedet. Ti minutter inde i anden halvleg sparkede FCM-spilleren Mads Bech Sørensen reduceringen til 1-2 ind efter et skarpt slået hjørnespark.

Målet gjorde Brøndby passive. I flere situationer stod hele hjemmeholdet i eget felt i forsøget på at afværge FC Midtjyllands farlige dødbolde.

Brøndby kom længere frem på banen, og det skabte en åben og hektisk slutspurt på topkampen. De blågule holdt dog stand og fik dermed fuldt pointudbytte.