Bochum beholder Bundesliga-status efter mirakelcomeback

27. MAJ 2024 • 23:24SPORT

Det endte i en vild afgørelse fra straffesparkspletten, da Bochum sikrede sig en plads i Bundesligaen.

Bochum tager endnu mindst en sæson i Bundesligaen.

Det er en kendsgerning efter en mirakuløs 3-0-sejr på udebane mod Fortuna Düsseldorf mandag aften.

Med den udlignede Bochum til samlet 3-3 i playoff-dysten om en plads i den bedste tyske række efter 0-3 i første opgør torsdag.

Og da den følgende nervepirrende straffesparksduel også faldt ud til Bochums favør, blev et vildt comeback fuldendt.

Ikke meget tydede umiddelbart på reel spænding i den første times tid.

Godt nok havde den 31-årige angriber Philipp Hofmann headet Bochum foran efter 18 minutter efter et frisparksindlæg. Men i det store hele virkede værterne til at være i kontrol.

Det ændrede sig dog markant efter 66 minutter, hvor Hofmann igen pandede et frispark fra kreatøren Kevin Stöger i nettet og øgede til 2-0.

Gummibenene meldte sig øjeblikkeligt, og kun en lille håndfuld minutter senere omsatte Stöger meget sikkert et straffespark dømt for hands til 3-0.

Gæsterne var også tæt på 4-0 i den hektiske periode, men omvendt bød værterne også ind med et par gode tilbud fra Christos Tzolis inden udløbet af den ordinære spilletid.

Düsseldorf var via en dobbeltchance til Jona Niemiec meget tæt på at afgøre dysten i slutningen af den forlængede spilletid, men 37-årige Andreas Luthe agerede redningsmand.

Det gjorde han også i straffesparksduellen, hvor han ligesom Düsseldorfs Florian Kastenmeier snuppede et enkelt forsøg.

Først efter syv forsøg til hver kom afgørelsen, da den indskiftede japanske forsvarsspiller Takashi Uchino sparkede sit forsøg langt over målrammen.