Aston Villa stikker en kæp i hjulet på Arsenals titeldrømme

14. APR 2024 • 19:38SPORT

Manchester City er alene på førstepladsen, efter at Arsenal søndag tabte til Aston Villa.

Arsenal har længe haft serveretten i Premier League, men det er slut nu.

Søndag løb klubben ind i et yderst sjældent nederlag, da Aston Villa var på besøg på Emirates, og det betyder, at Manchester City nu topper den engelske liga.

Aston Villa leverede en klog omgang fodbold og satte kniven ind, da Arsenal i den afgørende fase af kampen var nødt til at satse en lille smule.

To sene scoringer på under to minutter sørgede for, at gæsterne tog hjem med en 2-0-sejr i bagagen.

Det betyder, at Manchester City nu er to point foran Arsenal og Liverpool, som også snublede med et nederlag til Crystal Palace søndag.

Med sejren er Aston Villa kommet et skridt tættere på en Champions League-billet. Klubben er på fjerdepladsen med tre point ned til Tottenham, der har en kamp i hånden.

Arsenal var sådan set bedst i søndagens opgør, men måske af frygt for at blotte sig mod et stærkt Aston Villa-mandskab afveg værterne fra at smide alt efter en sejr.

Der blev passet på i defensiven, og det var også nødvendigt, for gæsterne var flere gange meget tæt på at tage føringen på Emirates.

Arsenal forsøgte ikke desto mindre at sætte fut under kedlerne, og det førte da også til fine chancer. For eksempel sørgede Gabriel Jesus for at sætte Leandro Trossard op lige foran mål efter 40 minutter, men belgieren misbrugte.

Aston Villa lykkedes i stigende grad med at trække tempo ud af kampen, og det betød, at Arsenal ikke fik sat den nødvendige fart i kombinationsspillet.

I anden halvleg sled gæsterne sig mere og mere ind i kampen, og efter 62 minutter var Youri Tielemans tæt på at score for Aston Villa, da han sendte bolden på både overliggeren og den ene stolpe.

Det trak op til en scoring fra udeholdet, og efter 85 minutter kom den. Lucas Dignes flade indlæg fik lov at passere hele vejen gennem feltet, og så dukkede en umarkeret Leon Bailey op og sendte bolden nemt i mål.

Mindre end to minutter senere blev dødsstødet sat ind. Ollie Watkins blev sendt af sted i dybden og sled sig ud af Emile Smith Rowes markering, inden han sparkede den i nettet til 2-0.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU