Arnoldsen og Aalborg kører Nantes over i CL-åbner

11. SEP 2024 • 20:26SPORT

Aalborg var bagud 16-17 efter første halvleg, men vandt 38-31 hjemme over Nantes i Champions League.

Aalborg Håndbold har fået en glimrende start på Champions League-gruppespillet.

Efter en bøvlet første halvleg lykkedes det på hjemmebane Aalborg at slå franske Nantes med 38-31 onsdag aften. Midtvejs i kampen førte de franske gæster ellers med et enkelt mål.

Det er blot tre måneder siden, at nordjyderne knebent tabte Champions League-finalen med et enkelt mål, men en storspillende Thomas Arnoldsen viste, hvorfor Aalborg igen er blandt turneringens favoritter.

Med 11 scoringer på 11 forsøg blev Arnoldsen kampens topscorer. I tillæg brillerede OL-vinderen med en lang række nøgleafleveringer undervejs.

Tidligere onsdag meddelte Aalborg, at klubben må undvære stjernemålmand Niklas Landin i cirka to måneder som følge af en knæoperation.

Derfor var det op til svenskeren Fabian Norsten at pille franskmændenes skud, men det havde han kun begrænset succes med. På bænken sad U19-målmand Tobias Bugge som Aalborgs nødplan, men det blev ikke nødvendigt at bringe den unge keeper ind.

Målene fløj ind i begge ender i kampens begyndelse, og midtvejs i første halvleg var stillingen 10-10. Savnet af Niklas Landin og forsvarskrumtap Henrik Møllgaard var tydeligt.

I offensiven boltrede Thomas Arnoldsen sig, og der var næppe nogen tilskuere, der savnede Mikkel Hansen, som stoppede karrieren efter sidste sæson.

I slutningen af første halvleg blev nordjyderne ramt af to udvisninger på samme tid, og det medførte et efterslæb på tre mål.

Med et sublimt mål direkte på frikast fik Thomas Arnoldsen med halvlegens sidste aktion reduceret afstanden til et enkelt mål, så Aalborg var nede 16-17 efter de første 30 minutter.

Fire minutter efter sidebyttet bragte landsholdsstregen Simon Hald aalborgenserne i front, og derfra havde hjemmeholdet overhånden.

Både Aalborgs målmands-, forsvars- og kontraspil sad pludselig i skabet, og ti minutter senere førte Aalborg 29-23. Nantes-spillerne virkede opgivende og uinspirerede.

Det var Maik Machullas første Champions League-kamp i spidsen for Aalborg, og i slutningen af kampen havde hans stamme gjort det så godt, at den tyske træner kunne tillade sig at skåne flere profiler - blandt andre kampens store oplevelse, Thomas Arnoldsen.