Andreas Mogensen sender VM-budskab fra rummet

29. NOV 2023 • 07:01SPORT

Hundredvis af kilometer fra jordens overflade sender dansk astronaut videohilsen til kvindelandsholdet.

Et lille stykke håndboldhistorie er blevet skrevet - eller nærmere optaget - på Den Internationale Rumstation ISS næsten 400 kilometer fra jordens overflade.

Herfra sender den danske astronaut Andreas Mogensen nemlig en videohilsen til kvindelandsholdet, forud for at holdet fredag skyder det danske VM i gang i Herning.

Det skriver forbundet DanskHåndbold i en pressemeddelelse.

I videoen kalder Andreas Mogensen kvindernes udvikling de seneste år for imponerende, og siger at han glæder sig til at heppe på dem fra rummet.

- Som astronaut ved jeg, at man skal turde række ud efter stjernerne. Og det formår I til stor inspiration for os alle sammen, lyder det blandt andet i videoen.

Hilsenen blev afspillet for håndboldkvinderne som en overraskelse i forlængelse af et taktikmøde, og spillerne kvitterede med klapsalver, lyder det.

- Det var meget cool. Jeg har aldrig lige fået en hilsen fra rummet før, så den er vi meget glade for, siger Anne Mette Hansen.

Ud over astronauten kan også noget andet ses i videoen - en håndbold, der svæver i vægtløs tilstand. Den puttede Andreas Mogensen i bagagen i sommer, da han skulle pakke til sin seks måneders rejse.

Det er første gang, at en håndbold kan ses svæve rundt i rummet, hvilket anfører Sandra Toft bed mærke i.

- Det så specielt ud, som bolden svævede i vægtløs tilstand. Den fløj meget nemt rundt, men han havde god kontrol over den, siger hun.

VM begynder onsdag aften med åbningskampen i Arena Nord i Frederikshavn mellem Ukraine og Brasilien. Fredag kommer Danmark på banen, når kvinderne møder Serbien i Jyske Bank Boxen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU