Amerikansk fodboldklub køber sig ind i Lyngby

28. MAJ 2024 • 13:33SPORT

Lyngby har indgået et sportsligt samarbejde med Philadelphia Union, der køber sig ind i den sjællandske klub.

Den nordamerikanske fodboldklub Philadelphia Union har valgt at købe sig ind i superligaklubben Lyngby.

Helt præcis er det Union Sports and Entertainment, ejergruppen bag Philadelphia Union, der køber ti procent af Lyngby og dermed bliver minoritetsejer.

MLS-klubben har sikret sig en option på at erhverve sig yderligere ti procent af aktierne i Lyngby. Det meddeler Lyngby tirsdag på klubbens hjemmeside.

Tommy Petersen, der er bestyrelsesformand i Lyngby, forklarer, at klubben i de seneste år har ledt efter og talt med mere end 20 interesserede investorer.

Ejergruppen Friends of Lyngby har dog ikke fundet den rigtige investor før nu.

- Nu er vi lykkedes med vores kongstanke: En model, hvor Friends of Lyngby fortsat er ejer, men hvor vi får en medinvestor på det sportslige område, der matcher vores klubs ambitioner, siger Tommy Petersen.

Niels Sørensen, Union Sports and Entertainments danske repræsentant, indtræder samtidig i bestyrelsen i Lyngby.

Jay Sugarman, bestyrelsesformand i Union Sports and Entertainment, regner med, at klubberne kan hjælpe hinanden gennem vidensdeling og strategisk samarbejde.

- Vores dialog med Lyngby Boldklub har bekræftet for os, at de er en klub, der deler lignende værdier og ambitioner med Union, og vi ser frem til et gensidigt succesfuldt forhold fremadrettet, siger Jay Sugarman.

Philadelphia Union er grundlagt i 2008 og råder i truppen over den tidligere Brøndby-angriber Mikael Uhre samt Lyngby-talentet Sanders Ngabo.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU