Aalborg Pirates jagter millioner efter økonomisk rod

12. SEP 2024 • 14:45SPORT

Aalborg Pirates har skåret ind til benet økonomisk, og der er styr på driften, siger direktør Claus Holstein.

Aalborg Pirates er ved at komme på fode igen. Driften kører, der er tilskuere i ishockeyhallen, og medarbejderne får løn til tiden.

Men den slunkne klubkasse er blandt andet reddet med lån fra aktionærer, og der er et efterslæb oven på sidste sæsons økonomiske rod.

Det oplyser Claus Holstein, der er ansat som midlertidig direktør i Aalborg Pirates indtil næste sommer.

Han har tidligere siddet i klubbens bestyrelse og er nu betroet hvervet om at få økonomien på ret kurs igen.

- Jeg har sagt, jeg godt vil være en midlertidig løsning i et års tid, indtil vi får struktureret os på kapitalsiden. Og så finder vi den rigtige direktørtype efterfølgende, siger Holstein.

Den tidligere direktør Lars Laursen blev i foråret hjemsendt for at sminke tallene, og han blev senere politianmeldt for dokumentfalsk.

Det økonomiske morads efterlod Aalborg med et underskud på over fem millioner kroner, og egenkapitalen røg akut ned på minus 1,7 millioner kroner.

Med en blanding af lån og sponsorater hentede Aalborg inden denne sæson den nødvendige kapital på omkring fem millioner kroner for at sikre økonomien på kort sigt.

Heraf var cirka tre millioner kroner lån fra aktionærer.

- Vores drift er sådan set ikke ramt af direktørskiftet. Det er rigtigt træls, vi har tabt egenkapitalen, men vores drift kører lige så super fint som altid.

- Det er klart, at man kan have svært ved at køre en klub i vores størrelse uden en egenkapital. Så vi har et kapitalproblem, vi skal have løst, og det er vi gang med, siger Holstein.

To kampe inde i sæsonen øjner den midlertidige direktør bedre tider rent økonomisk. Men Aalborg er gået fra at have en egenkapital til at have lån, der skal betales renter af.

- Der blev ryddet op sidste sæson. Alle har fået deres penge. På mange måder er vores krise overstået, fordi vi har finansieret det underskud, vi havde. Dermed kan vi betale vores regninger, forklarer Holstein.

Direktøren og bestyrelsen arbejder nu på at fjerne gælden og få egenkapitalen til at vokse.

Med andre ord skal lånene betales tilbage. Det kan enten ske ved at få andre investorer ind med nye penge. Eller at dem, der har lånt klubben penge, vælger at konvertere gælden til støtte.

- Vi har 60 aktionærer, og mange af dem er mindre aktionærer, og dem må vi ud at snakke med igen og høre, om de er indstillet på at yde lidt igen, lyder det fra Holstein.

Han lover til gengæld, at klubben fremadrettet bliver drevet mere rentabelt.

- Det fedt, vi havde lagt på, fordi vi troede, vi var velpolstrede, har vi skåret væk. Vi har skåret på forskellige budgetter, men vi har stort set holdt os fri fra at sælge ud af holdet, som er vores kerneprodukt, siger han.

Der er et lønloft på seks millioner kroner, og Aalborg ligger lige under det.

- Hvis ellers tilskuerne dukker op, og sponsorerne gentegner, og det ser det ud til, så har vi styr på grunddriften.

- Vi har fået en positiv oplevelse af, at byen har rejst sig på trods af den trælse situation, vi kom i. Folk er kede af, at der er sket de her uregelmæssigheder, men de er med på at få en ny start, siger direktøren.

Aalborg har indledt sæsonen med en sejr og et nederlag og skal fredag aften en tur til Rungsted i Metal Ligaen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT