Aalborg og Herning styrer mod DM-finale efter sejre

31. MAR 2023 • 22:03SPORT

Herning scorede tre gange på 65 sekunder i 5-4-sejren over Esbjerg, mens Aalborg vandt 3-1 i Herlev.

Aalborg Pirates og Herning Blue Fox styrer mod DM-finalen i ishockey efter sejre over henholdsvis Herlev Eagles og Esbjerg Energy på udebane.

Aalborg overlevede en tam første periode og slog Herlev 3-1, mens Herning efter en hæsblæsende tredje periode med i alt seks scoringer slog Esbjerg 5-4.

Dermed står det 2-0 i begge semifinaleserier. Herning har søndag hjemmebane i sit tredje opgør mod Esbjerg, mens Aalborg mandag aften på egen is kan bringe sig et skridt nærmere et titelforsvar.

Esbjergs spillere fik flere gange hallen til at syde mod Herning, men et skarpt udehold fulgte effektivt op på sin vilde 10-5-sejr tirsdag.

Esbjerg startede således opgøret aggressivt og målsøgende. Det kastede en del succesfulde faceoffs i Hernings zone af sig. Men der faldt ingen scoringer, og det blev dyrt.

I stedet kæmpede udeholdet sig nemlig ind i kampen, og efter 12 minutter slog Herning til i opgørets første powerplay, da finske Miska Humaloja var vågen tæt under mål.

Søren Nielsen var på pletten til 1-1 i anden periode, men Mads Christensen bragte hurtigt Herning tilbage i førersædet, inden den tætte og forholdsvis chancefattige kamp eksploderede i tredje periode.

Rasmus Bjerrum udlignede til 2-2, og Phillip Schultz bragte Esbjerg på 3-2 knap midtvejs gennem tredje periode. Men esbjergensernes første føring i serien holdt kun 12 sekunder, og nedturen var herefter stejl.

På 65 sekunder slog Herning til tre gange. Mads Christensen og Miska Humaloja blev dobbelte målscorere, ligesom en velspillede Joachim Linnet nåede sin tredje assist i kampen, inden landsholdsforward Mathias Bau øgede 5-3.

Slagne Esbjerg havde ni minutter til at mønstre et modsvar, men nåede kun en reducering.

Aalborg havde i fredagens tidligere opgør flest afslutninger i første periode, men Herlevs chancer var til gengæld størst. Et brændt straffeslag og et forsøg på overliggeren var dog det beskedne udbytte af anstrengelserne.

Herlev åbnede også anden periode lovende, men efter 24 minutter blev hjemmeholdet tildelt en gevaldig mavepuster. Canadiske Ben Carroll fangede med en intelligent pasning Herlev-defensiven ude af balance, og så øgede Martin Højbjerg nemt til 1-0.

Scoringen gav Aalborg selvtillid og et solidt kampovertag. Efter knap 29 minutter vandt Brayden Low en faceoff og skøjtede inden foran mål, hvor han dirigerede Nikolaj Carstensens skud i nettet til 2-0.

Thomas Spelling øgede til 3-0 efter 47 minutter, men Joseph Jonsson fik hurtigt reduceret takket være en afslutning fra bag målet på Aalborg-målmand George Sørensens benskinne.

Aalborg fortsatte dog generelt sine gode takter fra anden periode og holdt hjemmeholdet fra et betydende antal chancer, hvorfor tiden løb ud uden flere scoringer.