Venstre i Region Midt bakker op om håndtering af psykiatrisag
Efter whistleblowerhenvendelse om mulige behandlingsfejl i regionspsykiatri i Randers er overlæge fratrådt.
Der er opbakning fra Venstre i Region Midtjylland til håndteringen af en sag, hvor en overlæge i Regionspsykiatrien i Randers er fratrådt efter mistanke om behandlingsfejl.Det siger Venstres gruppeformand, Anders G. Christensen, efter at han mandag modtog en redegørelse fra regionen om sagen.
- Man kan altid diskutere, om de (administrationen i Region Midt, red.) skulle have været tidligere ude. Men de har i hvert fald taget hånd om sagen. Der er taget nogle tiltag, der skal være med til at sikre et ordentligt arbejdsklima og et trygt miljø for patienterne, siger Venstre-politikeren.
En overlæge i Regionspsykiatrien i Randers blev i februar hjemsendt på baggrund af en whistleblowerhenvendelse. Overlægen er siden fratrådt, uden at regionen dog kan uddybe de nærmere omstændigheder.
Den anonyme whistleblower var bekymret for kvaliteten af overlægens arbejde. Henvendelsen indeholdt ifølge regionen 13 specifikke patientforløb.
Region Midtjylland har efterfølgende overdraget journalerne for de omtalte patienter til Styrelsen for Patientsikkerhed med henblik på nærmere undersøgelse.
Derudover har regionen identificeret yderligere cirka 1500 patienter, der er blevet udredt eller behandlet af den pågældende overlæge.
Et hold af speciallæger gennemgår nu journalerne med henblik på at finde ud af, om de gældende retningslinjer for udredning og behandling er overholdt.
Styrelsen for Patientsikkerhed bekræfter over for Ritzau, at man har modtaget patientjournaler fra Region Midtjylland.
- Vi har en verserende individsag om den pågældende læge, og der er p.t. ikke truffet afgørelse om en tilsynsmæssig sanktion, lyder det i et svar fra styrelsen.
Ledelsen af Regionspsykiatrien i Randers skal i kølvandet på sagen også skiftes ud, oplyste regionen mandag i en pressemeddelelse.
Den hidtidige ledelse er stoppet "efter gensidig aftale", hed det. Regionen kan ikke uddybe nærmere, da der ifølge pressevagten er tale om en personalesag.
Mediet Frihedsbrevet har beskrevet sagen i flere artikler. Ifølge mediet går kritikken af overlægen blandt andet på en manglende farlighedsvurdering af patienter. Med voldelige overgreb og drabsforsøg som følge.
Den pågældende overlæge har over for mediet afvist kritikken og mener, der er tale om "chikane" og "personhetz".
/ritzau/