Stilladset omkring Børsen køres væk lørdag eftermiddag

20. APR 2024 • 18:21INDLAND/KRIMINAL

Knippelsbro tæt på Børsen-bygningen åbnes måske inden myldretrafikken mandag morgen i København.

Beredskabet er nu foran den seneste tidsplan. Stilladset omkring Børsen-bygningen i København er ved at blive kørt væk lørdag eftermiddag.

Det fortæller Martin Kjærsgaard, som er operationschef i Hovedstadens Beredskab.

Når stilladset er kørt væk, vil beredskabet fjerne det kollapsede kobbertag, så man kan få slukket brandlommerne.

- Det regner man med, at man kan komme ned til senere i dag (lørdag.red). Lige nu går det lidt hurtigere, end vi havde regnet med, siger Martin Kjærsgaard.

Når brandlommerne er slukket, er beredskabets arbejde slut. Herefter vil nedrivningsfirmaer stå for resten af arbejdet omkring Børsen.

Bygningen var under renovering, da branden opstod tirsdag morgen.

Knippelsbro, hvor der normalt er en del trafik i København, er fortsat lukket, fordi den skal bruges som en entreprenørvej.

Men der er måske gode nyheder på vej til de mange mennesker, som i dagligdagen benytter sig af broen til og fra arbejde.

- Mandag morgen åbner man Knippelsbro. Det er sådan, det ser ud lige nu, siger operationschefen.

Han tilføjer, at der skal tages forbehold for, at situationen omkring Børsen kan tage en uventet drejning.

Torsdag kollapsede en af ydermurene på den nedbrændte del af bygningen. Dagen efter rev en tonstung saks sig fri fra en kran og satte sig fast mellem bygningen og stilladset.

Tidligere på eftermiddagen lød det fra Jakob Vedsted Andersen, som er direktør i Hovedstadens Beredskab, at dele af murværket er ved at blive taget ned. Så skånsomt så muligt.

- I forbindelse med at vi tager de her ting ned, kan man godt høre brag, som om der er murværker, der falder sammen. Men fordi man tager det med en grab, risikerer man, at der er nogle sten, som falder ud af grabben, og de larmer, når de rammer jorden.

Jakob Vedsted Andersen sagde, at han er bekymret for gavlen. Den er dog stabil.

- Det er vores plan, at den kan bevares, lød det fra direktøren.

Ifølge Brian Mikkelsen, som er administrerende direktør i Dansk Erhverv, der ejer Børsen-bygningen, er 99 procent af de kulturgenstande, der befandt sig inde i bygningen, blevet reddet.

Årsagen til branden kendes endnu ikke.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU