Regionspsykiatri fik påbud fra Arbejdstilsynet før overlæge blev hjemsendt

1. OKT 2024 • 17:50INDLAND/KRIMINAL

Ansatte berettede om krænkende handlinger og tilsyn så eksempel på uforsvarlig behandling af patient.

Der var problemer med arbejdsmiljøet på et sengeafsnit under Regionspsykiatrien i Randers, hvor en overlæge tidligere på året blev hjemsendt grundet mistanke om behandlingsfejl.

Det skriver DR Nyheder.

Arbejdstilsynet var forud for hjemsendelsen af overlægen flere gange på besøg på afdelingen, og det endte i december sidste år med et påbud.

Der blev ifølge DR lagt vægt på, at 14 ud af 28 ansatte oplyste, at de havde oplevet krænkende handlinger fra dele af funktionsledelsen eller kolleger.

De ansatte berettede blandt andet om en hård og opfarende tone fra ledelsens side, bagtalelse og forskelsbehandling.

Det fremgår af Arbejdstilsynets rapport, som DR har fået indsigt i.

Arbejdstilsynet gav også et såkaldt strakspåbud i foråret 2023 på baggrund af en sag med en voldelig patient.

Tilsynet vurderede, at arbejdet med den pågældende patient ikke var planlagt, tilrettelagt og udført, så det var sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Tina Ebler, der er hospitalsdirektør i Psykiatrien i Region Midtjylland, kalder indholdet af påbuddet fra Arbejdstilsynet "voldsomt".

- Derfor har vi også taget det alvorligt og iværksat de tiltag, som der har været nødvendige. Men vi er ikke i mål. Vi arbejder stadig med det og vil gøre det et stykke tid endnu, siger Tina Ebler til DR.

Regionen har tidligere i en pressemeddelelse oplyst, at ledelsen af Regionspsykiatrien i Randers i kølvandet på sagen skal udskiftes.

Det var en whistleblowerhenvendelse, der fik regionen til at hjemsende overlægen tilbage i februar.

Regionen har på baggrund af sagen overdraget 13 specifikke patientforløb til nærmere granskning hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Samtidig er regionen i gang med at gennemgå yderligere 1500 journaler fra patienter, der er blevet udredt eller behandlet af den hjemsendte overlæge, der siden er fratrådt.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT