Med dansk hjælp er 30.000 ukrainere gjort klar til kamp

15. NOV 2023 • 11:22INDLAND/KRIMINAL

Ukrainske soldater bliver trænet i soldaterfærdigheder i Storbritannien af blandt andet danske soldater.

Flere end 30.000 ukrainske rekrutter har gennemført militær træning siden juni 2022 i Storbritannien med hjælp fra danske soldater.

Det skriver Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Rekrutterne har haft ingen eller begrænset erfaring som soldater. I løbet af fem uger har de modtaget lektioner i alt fra våbenbetjening, førstehjælp, forhold over for miner til krigens love.

Ud over danske soldater er træningsforløbene også gennemført af instruktører fra en række andre lande. Blandt andre Sverige, Holland og Canada.

Det kompakte træningsforløb skal give rekrutterne de bedst mulige forudsætninger for at overleve og være effektive på kamppladsen eller fortsætte med yderligere uddannelse, efter at de er vendt hjem til Ukraine.

Det skriver Forsvarskommandoen, som tidligere har beskrevet, at danske soldater og instruktører blandt andet har trænet de ukrainske rekrutter i baghold og førstehjælp i Storbritannien.

Træningen er et led i det danske bidrag til EU's støtte til Ukraine.

De ukrainske soldater uddannes i grundlæggende soldaterfærdigheder.

På dansk jord foregår der også træning af ukrainere. Tilbage i august meddelte Danmark, at Ukraine vil modtage 19 F-16-fly i en donation.

Inden flyene skal til Ukraine, skal ukrainske soldater trænes i at flyve F-16-flyene. Det foregår blandt andet på Skrydstrup-basen i Danmark.

Træningen omfatter piloter, men også uddannelse og træning af teknisk personel og støttepersonel.

Formålet med træningsindsatsen er, at det ukrainske luftvåben skal have de basale færdigheder og forudsætninger for at flyve, servicere og vedligeholde F-16-fly.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU