LGBT+-organisation: Beslutning om at droppe armbind er forkert

21. NOV 2022 • 21:46INDLAND/KRIMINAL

DBU sender et ærgerligt signal, når man dropper planer om regnbuefarvet armbind, mener sportsorganisation.

Det er en forkert beslutning, at Dansk Boldspil Union (DBU) har besluttet at droppe planerne om, at det danske landshold skal spille med et regnbuefarvet anførerbind ved VM i Qatar.

Det siger Christian Bigom, formand for organisationen Pan Idræt, i et interview i TV-Avisen på DR mandag aften.

- Det er nemt at være frontkæmper, når ikke det koster noget. I den her omgang var vi villige til at betale en bøde, men vi var ikke villige til at betale den endelige regning, siger han.

Christian Bigom tilføjer til DR, at han mener, beslutningen sender et ærgerligt signal om, at DBU ikke er villig til at stå på mål for Danmarks værdier.

Syv nationer havde planlagt at bære armbindet. Men det bliver ikke til noget. Det skyldes, at Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) truer med sportslige sanktioner mod spillerne.

Det kan for eksempel være et gult kort.

Pan Idræt, som Christian Bigom er formand for, er en idrætsorganisation for LGBT+-miljøet, som har fokus på mangfoldighed og inklusion.

Jakob Jensen, som er administrerende direktør i DBU, har tidligere sagt til Ritzau, at de syv lande ikke mener, at budskabet kan støde nogen.

Det ville være skuffende, hvis Fifa besluttede sig for at bruge sportslige sanktioner imod kampagnen, sagde han, inden beslutningen om at droppe armbindet var endegyldigt truffet.

Men han gjorde det også klart, at Danmark ikke vil bruge armbindet, hvis det skulle koste sportslige sanktioner.

- Et gult kort er bestemt ikke nogen lille risiko. Det er et kæmpe pres at lægge over på spillerne, og det ønsker vi ikke, lød det fra direktøren.

Danmark spiller sin første kamp mod Tunesien tirsdag eftermiddag.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU