Heller ingen panda-parring i femte forsøg

12. APR 2024 • 16:38INDLAND/KRIMINAL

Københavns Zoo forsøgte i den forgange uge forgæves at få sine to pandaer til at parre sig.

Det bliver heller ikke i denne omgang, at de besøgende i Københavns Zoo kan se frem til at se små bjørneunger i det store panda-anlæg.

Fredag middag måtte dyrepasserteamet indse, at det heller ikke bliver i år, at det lykkes at få pandaerne Mao Sun og Xing Er til at parre sig. Det var det femte mislykkede forsøg med de to pandaer.

Mao Sun har ellers været i brunst, og dermed skulle der være en chance for at få Xing Er til at interessere sig lidt ekstra for hende.

Dyrepasserne havde til lejligheden lukket de to pandaer sammen i stalden i stedet for ude i anlægget i håb om, at mere privatliv kunne få processen i skred.

Erfaringer fra andre zoologiske haver førte også til, at der blev afspillet lyde af brunstige pandaer, men alle anstrengelserne var altså forgæves.

Til stor ærgrelse for dyrepasser Nadja Søndergaard, der har passet pandaerne siden ankomsten til København i 2019.

- Vi har set to dyr, der trods alt har forsøgt at finde rytmen, hvilket giver håb.

- Vi er desuden heller ikke typerne, der giver op, så når vi lige har fået snakket hele forløbet igennem, kender jeg vores team godt nok til at vide, at nye tanker og teorier til næste års introduktion hurtigt bliver et samtaleemne i kaffestuen, siger hun.

De to pandaer er lejet af Kina for et beløb i omegnen af 100 millioner kroner.

De bor i et anlæg, der er tegnet af Bjarke Ingels Group, og som har kostet 160 millioner kroner, som en række sponsorer har doneret til Københavns Zoo.

Der findes pandaer i en række zoologiske haver i Europa, blandt andet i Berlin, hvor et tvillingepar kom til verden i 2019.

Også i Frankrig og Belgien er det lykkedes at få pandaerne til at formere sig i fangeskab.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU