Havneproblemer i Frederikshavn var allerede kendt i 2022

4. OKT 2024 • 19:01INDLAND/KRIMINAL

Frederikshavn Kommune har kendt til de økonomiske problemer i Frederikshavn Havn i flere år, viser notat.

Det kom som et chok for de fleste, da Frederikshavn Kommune med borgmester Birgit S. Hansen (S) i spidsen i april meddelte, at kommunen med kort varsel overtog ejerskabet af Frederikshavn Havn.

Årsagen var en katastrofalt dårlig økonomi i havneselskabet, der slæbte rundt på en gæld på 1,6 milliarder kroner og en drift, der ikke hang godt nok sammen til at betale af på gælden.

Borgmesteren hævdede ved den lejlighed, at hun først meget sent i forløbet var blevet opmærksom på havnens dårlige økonomi.

Men det kan ikke passe, mener Kurt Kildedal Jensen, der er tidligere socialdemokratisk borgmester i kommunen, og som sidder i økonomiudvalget.

Han fortæller til TV2 Nord, at kommunens økonomichef allerede i januar 2022 udarbejdede et fortroligt notat om havnens dårlige økonomi.

Notatet blev fremlagt i marts måned samme år.

- Vi vidste alle sammen, at det her var alarmerende, og det kunne gå helt galt. Hvilket det så også har vist sig, at det har gjort. Det kom ikke som nogen overraskelse for mig. Desværre, siger Kurt Kirkedal Jensen til TV2 Nord.

Birgit S. Hansen vil ikke kommentere notatet over for TV2 Nord.

- Jeg har ingen kommentarer eller bemærkninger til andres udtalelser, så længe der pågår en advokatundersøgelse af forløbet, skriver hun i en sms.

Ifølge dokumenter, som TV2 Nord har set, arbejdede kommunen og havnen tilbage i 2022 i fællesskab på at få reddet økonomien.

Der blev blandt andet udarbejdet en handlingsplan, som dog ikke er blevet realiseret.

Birgit S. Hansen meddelte i marts, at hun ikke genopstiller som borgmester ved det kommende kommunalvalg.

Når hun efter planen går med udgangen af 2025, vil hun have siddet som borgmester i 24 år i den nordjyske kommune.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT