Hæsblæsende Metallica høster overvejende gode anmeldelser i Parken

15. JUN 2024 • 10:47INDLAND/KRIMINAL

Fredag nåede Metallicas verdensturné til Danmark, og anmelderne kvitterer med flere roser til metalbandet.

Bandet Metallica med den danske trommeslager Lars Ulrich spillede fredag i Parken i København.

Og det gik ifølge anmelderne ganske godt - omend nogle ting kunne være gået bedre.

Ekstra Bladet kvitterer med fire stjerner og skriver, at "tribunerne skælvede, da Metallica bragede gennem lydmuren med det sønderlemmende åbningsnummer "Creeping Death", og "Hit the Lights" var så hæsblæsende, at de knap nok selv kunne følge med".

B.T. kvitterer også med fire stjerner og kalder koncerten "et udmærket miks mellem gammelt og nyt, riffs og snak, gjort i upåklagelige overgange i en lyd, du kunne mærke helt ind i øregangene, for brystet og ned i fødderne".

Ekstra Bladet skriver, at koncerten fik en "udbredt tendens til tomgang midtvejs", og at Metallica mistede publikum, der mistede interessen.

B.T. peger på, at det blivende lavpunkt ved koncerten var det "chokerende kedelige sceneshow, hvor Metallica ikke rigtigt formåede at udnytte Parkens runde scene til mere end bare at stå adskilt".

Hos Politiken kvitterer man ligeledes med fire stjerner til det amerikanske metalband under overskriften: "Metallica trodsede en naturlov eller to i Parken".

Bandet får dog hug for at være "meget længe om at komme i gang trods en stærkt start". Men efter hits som "Nothing Else Matters" og "Sad But True" lykkedes det at få fyret op under de mange metalfans i nationalarenaen.

- Lyden var til gengæld uhørt god i Parken, og så er det altså svært at have en dårlig aften til Metallica, lyder det fra Politikens anmelder.

Fra Jyllands-Posten høster Ulrich og kompagni fem stjerner.

Her bemærkes særligt trommeslagerens nærvær, ydmyghed og gode spil, der ifølge anmeldelsen var både "stilsikkert, overbevisende og aggressivt".

- Lars Ulrich gav sig god tid til at hilse på sine fans, og den gestus viste sig at være repræsentativ for de følgende to timers koncert, skriver avisens anmelder i sin dom over koncerten.

Metallica tropper søndag igen op i Parken for at levere endnu et show. Det gør de under parolen "No repeat weekend", som betyder, at koncerten bliver helt anderledes fra fredagens koncert.

Bandet lover dermed to helt forskellige sætlister samt nye kunstnere til at opvarme.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU