Grønlandsk minister går af efter kritik i journalistsag

31. MAJ 2023 • 03:46INDLAND/KRIMINAL

Peter Olsen trækker sig fra Naalakkersuisut efter kritik for at lade handling i journalistsag vente på sig.

Peter Olsen trækker sig som det grønlandske selvstyres minister for uddannelse, kultur, idræt, og kirke.

Det oplyser formanden for det grønlandske selvstyre Múte B. Egede tirsdag ifølge det grønlandske medie KNR på et møde i det grønlandske parlament, Inatsisartut.

Peter Olsen trækker sig efter at have kritik i en sag om manglende grønlandske journalister.

Fagbladet Journalisten har igennem 2022 og 2023 beskrevet, hvordan grønlandske medier var tvunget i knæ og måtte skære i dækningen, fordi der manglede grønlandsktalende journalister.

Peter Olsen lovede sidste år, at selvstyret ville nedsætte en arbejdsgruppe for at finde en løsning på problemet. Ifølge KNR var den arbejdsgruppe inden tirsdagens møde i Inatsisartut endnu ikke nedsat.

Olsen skriver på sin Facebook-profil, at han "valgte at søge afsked, da jeg følte, at jeg ikke længere har opbakning fra flertallet".

- Jeg har lyttet til kritikken fra Inatsisartut, vel vidende at jeg har gjort mit bedste, skriver han.

Debatten om problemet blev arrangeret af Nivi Olsen fra partiet Demokraatit, som er det fjerdestørste i Grønland.

Hun siger til KNR, at "man har svigtet området", og at man med hensyn til KNR's mangel på tosprogede journalister ikke har løftet opgaven.

- Vi har ventet i ni måneder. Fordi opgaven skal løftes, da det rammer demokratiet, når de grønlandsksprogede journalister mangler. Det synes jeg ikke, befolkningen skal betale yderligere for, så derfor lavede jeg et mistillidsvotum, og nu er han trådt tilbage, siger hun til det grønlandske medie.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU