Godt nyt for alle pendlere: Befordringsfradrag stiger igen

21. NOV 2023 • 13:38INDLAND/KRIMINAL

Lønmodtagere med langt til arbejde eller som bruger deres bil erhvervsmæssigt kan glæde sig over nye satser.

Der er flere penge i vente til de skatteborgere, der har langt til arbejde.

Skatterådet har netop fastsat de nye satser for 2024 for det såkaldte befordringsfradrag, der giver skatterabat til alle, der kører mere end 24 kilometer til og fra arbejde hver dag.

Hvor man i år i udgangspunktet har kunnet få et fradrag på 2,19 kroner pr. daglig kilometer over grænsen på 24, stiger satsen nu til 2,23 kroner pr. kilometer.

Kører man mere end 120 kilometer, er satsen for de resterende kilometer i dag 1,10 kroner. Den stiger i 2024 til 1,12 kroner pr. kilometer.

Ifølge Brian Helmer Friis, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, findes der 1,2 millioner pendlere i Danmark, som får glæde af de forhøjede satser.

Også satserne for skattefri kørselsgodtgørelse i egen bil stiger.

I dag kan man skattefrit få 3,73 kroner pr. kørt kilometer for de første 20.000 kilometer. Næste år hedder den tilsvarende sats 3,79 kilometer.

Taksten for de efterfølgende kilometer stiger fra 2,19 kroner til 2,23 kroner.

Satserne er som sagt besluttet af Skatterådet på baggrund af, hvad det reelt koster at køre bil, herunder udgifter til benzin, service og værditab.

Skatterådet baserer sin beregning på, at en liter benzin næste år koster 15,94 kroner literen.

Befordringsfradraget gælder i øvrigt, uanset om man benytter bil eller et andet transportmiddel og uafhængigt af, om man kører på benzin, diesel eller elektricitet.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU