Frivilligt arbejde er mere udbredt i landområder

1. JUN 2023 • 12:18INDLAND/KRIMINAL

32 procent af befolkningen udfører frivilligt arbejde. Generelt er det mere populært i landområderne.

Det er mere populært at udføre frivilligt arbejde i landområderne, end det er i de større byer.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I hovedstadskommunerne, København, Aarhus, Odense og Aalborg havde 27 procent af befolkningen udført frivilligt arbejde i første kvartal af 2023. For landområderne - altså uden for de store byer - lå tallet på 34.

For hele landet gælder det, at 32 procent af befolkningen udfører frivilligt arbejde.

Blandt de mest populære former for frivilligt arbejde finder man arbejde inden for idrætsområdet samt fritid og hobby. Det gælder både for byområderne og landområderne.

I byområderne har hver fjerde, der arbejder frivilligt, udført frivilligt arbejde inden for idræt, mens tallet ligger på 31 procent i landområderne.

For området fritid og hobby gælder det, at hver femte i byområderne arbejder inden for dette felt. Hver fjerde i landområderne arbejder frivilligt inden for fritid og hobby.

Socialområdet - for eksempel lektiehjælp - er mere populært i byområderne. Her arbejder 11 procent inden for dette felt, mens det gør sig gældende for seks procent i byområderne.

Det samme gør sig gældende for kulturområdet, hvor tallet ligger på 14 procent i byområderne og 11 procent i landområderne.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU