Frederikshavn-borgmester skifter job og skal forbedre klimaet

10. OKT 2024 • 12:24INDLAND/KRIMINAL

Birgit S. Hansen stopper før tid som borgmester i Frederikshavn for at blive KL's repræsentant i grøn trepart.

Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) stopper som borgmester for at hjælpe danske kommuner med at blive grønnere.

KL oplyser torsdag i en pressemeddelelse, at den erfarne politiker fra månedsskiftet er ansat som KL's repræsentant for grøn trepart.

Her skal hun hjælpe kommunerne med at omlægge arealer og fremme den grønne omstilling.

I sit nye job skal Birgit S. Hansen blandt andet sparre med lokalpolitikere og hjælpe kommuner igennem de barrierer, de støder på.

Hun kender en del til sin kommende arbejdsplads, da hun lige nu er formand for KL's klima- og miljøudvalg og sidder i KL's bestyrelse. Begge poster mister hun i forbindelse med jobskiftet.

Birgit S. Hansen har været Frederikshavns borgmester siden 2014 og var blandt landets største stemmeslugere ved både kommunalvalget i 2017 og 2021.

Ved valget i 2021 stemte 40,5 procent i Frederikshavn Kommune personligt på Birgit S. Hansen. Det blev kun overgået af Christina Krzyrosiak Hansen (S) i Holbæk Kommune.

Fire år tidligere stemte 42 procent i kommunen på Birgit S. Hansen, hvilket gjorde hende til kommunalvalgets største stemmesluger i 2017.

Birgit S. Hansen annoncerede tidligere på året, at hun ikke genopstillede som borgmester i Frederikshavn ved næste kommunalvalg i 2025.

I Frederikshavn har Birgit S. Hansen i år haft rigeligt at se til med en forgældet havn. Kommunen overtog tidligere på året ledelsen af havnen og en gæld på godt 1,6 milliarder kroner.

Sagen har skabt frustration hos borgere og politikere, der frygter for store besparelser i kommunen.

Nu skal hun arbejde med den grønne trepart, som er et "langsigtet grundlag for omlægning og omstilling af Danmarks arealer og af fødevare- og landbrugsproduktionen".

Aftalen, der blev indgået i juni, er ikke vedtaget i Folketinget.

Den er indgået mellem regeringen og interesseorganisationer som Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening og KL. Initiativerne i aftalen skal vedtages i Folketinget for at blive til virkelighed.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT