Forlag laver nyt oplag af Katherine Diez-bog efter salgssucces

7. OKT 2024 • 21:08INDLAND/KRIMINAL

Forlag bag bogen "I egen barm" glæder sig over godt salg. Efter en uge på hylderne laver forlaget nyt oplag.

Efterspørgslen på bogen "I egen barm" af Katherine Diez er så stor, at forlaget People's Press en uge efter udgivelsen har besluttet at lave endnu et oplag.

Det oplyser forlaget til Ekstra Bladet mandag.

Forlagets pressechef, Mette König, siger til mediet, at salget af bogen er kommet "rigtigt godt" fra start.

Hun vil dog ikke oplyse, hvor stort første oplag var, eller hvor stort andet oplag bliver.

- Vi oplyser generelt ikke oplagsstørrelser, men glæder os som fortalt meget over, at mange, mange læsere er interesserede i bogen, siger Mette König.

Også fra boghandlerkæden Bog & Idé er meldingen, at salget af "I egen barm" går strygende.

Kædens administrerende direktør, Marianne Lyngby Pedersen, tilskriver blandt andet succesen den store mediebevågenhed. Det siger hun til Ekstra Bladet.

Bogen er den første fra Katherine Diez' hånd. Den handler blandt andet om den sag om plagiat, som hun var genstand for tidligere på året.

Sagen tog sin begyndelse på det sociale medie Reddit, hvor hun blev anklaget for at have plagieret anmeldere og skribenter, blandt andet fra udenlandske udgivelser.

Berlingske, som havde haft Diez ansat, undersøgte hendes tekster og kom frem til, at der i flere tilfælde var tale om plagiat.

Foruden den sag beskriver Katherine Diez i bogen også sin barndom og ungdom. Også flere af hendes tidligere parforhold omtales.

Det gælder blandt andet forholdet til tv-kokken og manuskriptforfatteren Adam Price. De to dannede par fra 2022 til begyndelsen af 2024.

På udgivelsesdagen lagde Price et opslag op på sin profil på Instagram, hvor han beskyldte Katherine Diez for at have krænket hans privatliv gennem beskrivelser af deres samliv.

Frem til sagen om plagiat arbejde Diez blandt andet som klummeskribent og litteraturanmelder.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT