EL og AL: Bevar tilskud og løs Ungdomshusets Ritt-sag med dialog

2. FEB 2023 • 08:56INDLAND/KRIMINAL

V, K og DF vil stoppe kommunalt tilskud til Ungdomshuset efter kontroversiel fest. AL og EL er imod det.

Alternativet kommer ikke til at lægge stemmer til, når borgerrepræsentationen i Københavns Kommune torsdag aften skal se på et forslag om at stoppe tilskuddet til Ungdomshuset.

Det fortæller Troels Christian Jakobsen, der er byrådsmedlem for Alternativet.

Han kalder det "clickbait-politik", når Venstre og De Konservative foreslår at stoppe driftstilskuddet fra Københavns Kommune til Ungdomshuset. Også Dansk Folkeparti vil fjerne tilskuddet.

- Der er ikke brug for, at vi begynder at lave den slags tiltag på grund af en enkeltstående mindre episode, siger Troels Christian Jakobsen.

Han tager dog afstand fra det arrangement, som satte gang i debatten.

Heller ikke Enhedslisten kan støtte forslaget.

- Jeg synes, det er et ret usmageligt arrangement, de har lavet, men det er ikke det samme som, at de skal have fjernet støtten, siger Frederik Werner Kronborg, der er kultur- og fritidsordfører for Enhedslisten i København.

Ungdomshusets kommunale støtte er kommet til offentlig debat, efter at der blev holdt en fest i Ungdomshuset, der fejrede tidligere overborgmester Ritt Bjerregaards død. Arrangementet havde overskriften "Så er vi kvit Ritt".

Ritt Bjerregaard døde 21. januar - 81 år. Hun var overborgmester i København i 2007, da Ungdomshuset på Jagtvej 69 blev ryddet og revet ned. Efterfølgende blev der stablet et nyt ungdomshus på benene på Dortheavej 61 i Københavns Nordvestkvarter.

Forvaltningen har ifølge Enhedslisten onsdag klargjort, at der i forbindelse med arrangementet hverken blev gjort noget ulovligt eller noget, der er i strid med enten kommunens retningslinjer eller brugsaftalen, som fonden har med kommunen.

- Hvis man ikke har overtrådt nogen af de regler, der er, og man har forholdt sig til brugsaftalen, så er det ret vildt, at man på efterbevilling skal have et gok i nøden over et eller andet, siger Frederik Werner Kronborg.

Ungdomshuset modtager årligt cirka 1,4 millioner kroner fra Københavns Kommune. Den nuværende finansiering løber frem til og med 2024. Torsdagens forslag handler om, hvorvidt den finansiering skal standses, inden støtteperioden udløber.

Troels Christian Jakobsen gør klart, at Ungdomshusets omdømme har lidt et knæk med sagen, så "masser af folk synes, de er nogle idioter".

- Men der er jo ikke nogen, der siger, at hvis en fodboldspiller på landsholdet siger noget dumt, at så skal vi stoppe støtten til landsholdet.

Han fremhæver, at der tidligere har været problemer med blandt andet støj fra Ungdomshuset. Men det er ifølge byrådsmedlemmet blevet løst gennem dialog med lokaludvalget i nordvest.

- Der har man løbende fået lagt forskellige problemer bag sig. Jeg synes, vi hellere skal understøtte det i stedet for at true med alt muligt, siger Troels Christian Jakobsen.

Spørgsmålet om tilskuddet til Ungdomshuset behandles på et møde i borgerrepræsentationen klokken 17.30 torsdag.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU