Dansk Erhverv maner til ro: Hold fast i de daglige indkøbsvaner

15. JUN 2024 • 19:04INDLAND/KRIMINAL

Ifølge Dansk Erhverv behøver danskerne ikke ændre rutiner for indkøb efter kriseanbefalinger fra myndigheder.

Dansk Erhverv (DE) maner danskerne til ro, efter at myndighederne lørdag udstedte anbefalinger om, hvad man skal gøre for at være forberedt på en krisesituation.

Det oplyser Lotte Engbæk Larsen, der er branchedirektør for handel i DE, i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne understrege, at man i ro og mag under sine daglige indkøb kan købe de enkelte fornødenheder og basale varer, siger hun.

Butikkerne har masser af varer på hylderne, som kan dække danskernes behov, siger hun.

- Så man kan med fordel fortsætte sine daglige rutiner og indkøbsvaner. I den kommende periode kan man så købe en ekstra pakke batterier, noget langtidsholdbar mad, eller hvad anbefalingerne fordrer.

- Der er langt hen ad vejen tale om basisvarer, som danskerne har i forvejen, siger Lotte Engbæk Larsen.

Erhvervsorganisationen udtrykker i øvrigt tillid til myndighedernes vurdering, oplyser hun.

Dansk Industri (DI) opfordrer virksomheder til også at forberede sig, siger underdirektør og chef for DI Forsvar og Sikkerhed Joachim Finkielmann i en skriftlige kommentar.

- Derfor anbefaler vi i DI, at virksomhederne får lavet beredskabsplaner og får truffet beslutninger om, hvordan man skal håndtere kriserne, når de opstår, siger han.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterede lørdag på Folkemødets hovedscene nye beredskabsråd, som myndighederne vil give til danskerne som forberedelse på hybridkrig og kriser.

Der er nemlig risiko for, at Danmark kan blive ramt af et hybridangreb, der kan ramme eksempelvis strømforsyningen, sagde han.

Det er trusselsbilledet fra Rusland, der er årsag til anbefalingerne. Norge og Sverige har allerede udstedt lignende anbefalinger.

Anbefalingerne lyder, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage. Det betyder, at man skal have vand, mad og medicin stående, og at man skal have mulighed for at holde varmen, når det er koldt.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU