Borgmester sår tvivl om håndteringen af sag på Borup Skole

12. FEB 2024 • 18:03INDLAND/KRIMINAL

Køges borgmester, Marie Stærke, ser med stor bekymring på "en tragisk sag" fra Borup Skole.

Køges borgmester, Marie Stærke (S), kalder sagen om grænseoverskridende adfærd på Borup Skole for "tragisk", og hun peger på, at noget tyder på, at dele af sagerne kunne have været håndteret bedre.

- Noget kunnet tyde på, at en del af opfølgningen på sagerne, som forvaltning og ledelse kender til, kunne være håndteret bedre overfor resten af forældregruppen og øvrige elever, skriver hun.

Det gør hun i et opslag på sin Facebook-side.

I en skriftlig kommentar til Ritzau uddyber hun, at der ikke er blevet kommunikeret godt nok med forældrene på skolen, hvis børn ikke har været direkte berørt i sagen.

- I sagen her tyder det på, at en større gruppe af forældre ikke er blevet betrygget godt nok, og det vil jeg beklage mange gange. Dog vil jeg understrege, at man som forælder aldrig kan forvente fuld indsigt i sager, der berører andre børn, skriver hun.

Hun vil ikke udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt.

I borgmesterens opslag på Facebook slår hun fast, at hun tager sagen meget alvorligt.

- Det er med stor bekymring, jeg har læst historierne på Borup Skole. Beretningerne gør enormt stort indtryk på mig, og jeg tager hele situationen ekstremt alvorligt, skriver hun.

Hun skriver desuden, at hun har en klar forventning om, at kommunens fagfolk og skolens ledelse har ageret på de henvendelser og indberetninger, der er kommet.

Borgmesterens opslag kommer, efter at det regionale medie sn.dk og TV2 har berettet om, at flere elever i indskolingen på Borup Skole angiveligt har oplevet grænseoverskridende adfærd.

Ifølge de to medier er der både tale om vold og i nogle tilfælde grove seksuelle krænkelser.

Sn.dk har citeret en besked på platformen Aula fra skolens leder, Jakob Dalgas, hvor det fremgår, at der ifølge skolen er tre til seks børn involveret, som er i alderen 6 til 9 år.

Sagen har ført til, at børnene på skolen vil være under opsyn. Tidligere har skolen besluttet, at børnene skulle følges to og to på toilettet. Den ordning er dog lagt ned igen grundet modstand.

I borgmesterens opslag fremgår det, at der onsdag vil blive afholdt et møde for forældrene på Borup Skole.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU