Tidligere DF'er om kursskifte: Har det bedre hos Støjberg

17. AUG 2022 • 18:13ERHVERV/POLITIK

Jens Henrik Thulesen Dahl er ikke fan af DF's ændrede EU-kurs, siger han efter skifte til Støjbergs parti.

Danmark skal ud af EU og have et opgør med flere internationale konventioner.

Det er holdningen hos Dansk Folkeparti og har således også været det hos de syv kandidater for partiet, der efter en kort periode som løsgængere nu er medlemmer af Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

Hendes parti ønsker, at Danmark bliver i et EU med begrænset magt, og at konventionerne skal overholdes, om end ændres.

Jens Henrik Thulesen Dahl er en af de syv tidligere DF'ere, som nu skal mene noget andet, end han hidtil har gjort, på de to områder.

- Når jeg mærker efter, har jeg det bedre med holdningen i Danmarksdemokraterne, end jeg havde det til sidst i Dansk Folkeparti, siger han.

For to år siden meldte Dansk Folkeparti ud, at partiet ville have en folkeafstemning om Danmarks EU-medlemskab, så Danmark kunne blive meldt ud af EU.

- Hvis du ser på DF's udvikling på det punkt, så var indstillingen for ikke så mange år tilbage, at vi ikke skulle ud af EU, vi skulle lave EU om og prøve at få justeret reglerne, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

- Så skærpede man det, og i de sidste par år, jamen så var det også det, jeg mente, fordi jeg var en del af partiet.

- Men dybest set tænker jeg, at den rigtige vej er at prøve at lave systemet om, siger han.

Det samme gør sig gældende for ham i spørgsmålet om Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og andre internationale konventioner.

- Jeg tror, at vi som et lille land har brug for nogle internationale aftaler om, hvordan man agerer, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

- Og så er der ingen tvivl om, at konventionerne generelt er lavet i en helt anden tid, og at der er et markant behov for at revidere dem.

- Jeg tror også, det er mere realistisk at arbejde for at få dem revideret, i stedet for bare at sige, at nu skal vi ud, siger han.

Jens Henrik Thulesen Dahl blev onsdag sammen med blandt andre de tidligere DF'ere Søren Espersen, Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Lise Bech og Dennis Flydtkjær præsenteret som nogle af Danmarksdemokraternes foreløbig 30 folketingskandidater.

Tidligere DF-gruppeformand Peter Skaarup er tidligere på sommeren skiftet til Danmarksdemokraterne.

Løsgænger Bent Bøgsted er også blev medlem af Danmarksdemokraterne. Den tidligere DF'er genopstiller dog ikke ved næste valg.

Partistifter Inger Støjberg, der er tidligere næstformand i Venstre, ser intet odiøst i, at de syv folketingsmedlemmer nu skal mene noget andet, end de gjorde, da de var medlemmer af DF, for eksempel om de internationale konventioner.

- Der er jo ingen, der er tvunget med her, siger hun.

- Alle har sagt, at de gerne vil tilslutte sig, også når det handler om spørgsmål om konventionerne, siger hun.

- Vi er fuldstændig enige om, at vi ønsker at begrænse EU's magt, vi ønsker ikke at træde ud af EU. Det er alle kandidater enige om, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU