Slagterivirksomhed erklæret konkurs efter sag om gammelt kød

1. FEB 2023 • 19:07ERHVERV/POLITIK

Under et kontrolbesøg blev der fundet 250 ton gammel kød hos et frysehus, der tilhører Skare Meat Packers.

Slagterivirksomheden Skare Meat Packers har onsdag begæret sig konkurs.

Det fortæller tillidsrepræsentant hos Skare Meat Packers, Gunner Herman Straarup, til TV SYD.

Konkursbegæringen kommer, efter at både Rema 1000 og Salling Group, der står bag Bilka, Netto og Føtex, har afbrudt samarbejdet med slagterivirksomheden.

Det skete, efter at Fødevarestyrelsen under et kontrolbesøg fandt 250 ton gammelt kød, heraf noget helt tilbage fra 2010.

Kødet blev fundet i et eksternt frysehus, som tilhører Skare Meat Packers, der blev grundlagt i 1972.

- Vi har mistet en del kunder, og særligt Rema 1000 og Salling Group har været et stort slag for os, da det er nogle af vores største kunder, siger Gunner Herman Straarup til TV Syd.

Fødevarestyrelsen, som fandt det gamle kød under kontrolbesøget sidste år, endte med at politianmelde slagteriet for tre forhold, men det var ikke på grund af alderen på kødet.

Det skete, fordi det gamle kød ikke kunne spores tilbage til oprindelseslandet, idet anmærkningen manglede. Virksomheden har heller ikke selv kunnet redegøre for, hvor det stammer fra.

Skare Meat Packers er også meldt til politiet for at forsøge at forhindre styrelsen i at komme ind og foretage kontrollen. Derudover er virksomheden politianmeldt for at ændre oprindelseslandet på en del af kødet.

Det er ikke ulovligt at sælge gammelt kød, så længe virksomheden har vurderet, at kødet er forsvarligt at sælge.

Derfor er slagterivirksomheden ikke blevet politianmeldt for dette.

Direktør i Skare Meat Packers Kurt Skare har tidligere afvist over for Jyllands-Posten, at virksomheden har ageret på kant med loven.

Det er ikke lykkes TV Syd at få en kommentar fra Kurt Skare.

Tillidsrepræsentant Gunner Herman Straarup siger til mediet, at virksomhedens ledelse fortalte medarbejderne onsdag klokken 13, at slagterivirksomheden havde indgivet en konkursbegæring.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU