Skaarup skifter kurs: Vil ikke længere have Danmark ud af EU

4. AUG 2022 • 12:02ERHVERV/POLITIK

Tidligere DF-profil siger, at det er mest realistisk at arbejde for, at Danmark får mere magt tilbage fra EU.

Peter Skaarup skifter kurs og vil ikke længere have Danmark ud af EU og konventionerne. Det skriver Politiken.

En afsked med EU var ellers noget af det, Skaarup argumenterede for som gruppeformand for Dansk Folkeparti. Men efter at han er skiftet til Danmarksdemokraterne, er hans ønske alene at få et slankere EU.

- Jeg mener, Danmarksdemokraterne har en meget pragmatisk og snusfornuftig tilgang til EU, og der er det vigtigste for os, at vi får et slankere EU.

- Vi kunne godt tænke os, at vi kom tilbage til det gamle EF, hvor nationalstaterne og landene havde mere at skulle have sagt, siger han til avisen.

Skaarup mener eksempelvis, at nye barselsregler, som er trådt i kraft i Danmark i august, viser, at EU har for meget at skulle have sagt.

Peter Skaarup meldte sig ud af DF i slutningen af juni, og cirka en måned senere fortalte han, at han var blevet en del af Danmarksdemokraterne, der er tidligere minister Inger Støjbergs nystiftede parti.

Når man er medlem af et parti, er man loyal over for det parti og partiets politik, lyder det fra den tidligere DF-gruppeformand. Samtidig siger Skaarup, at han også altid har ment, at Danmark ikke skulle forlade EU.

- Jeg har troet, det mest realistiske var at arbejde for, at Danmark fik magt tilbage fra EU, siger han til Politiken.

Dansk Folkeparti har tidligere argumenteret for, at der alene var behov for et slankere EU. Men det er siden blevet strammet til, at Danmark burde melde sig ud af den europæiske union.

Endnu har Danmarksdemokraterne ikke meldt deres politik klart ud. Men partiet tilslutter sig blå blok.

Partistifter Inger Støjberg tilhørte selv Venstre i årtier. Hun kom i Folketinget for partiet i 2001 og forlod partiet 20 år senere, efter at Venstre havde besluttet at støtte, at der blev rejst en rigsretssag mod hende for en sag om en ulovlig instruks om at adskille unge asylpar.

Efter at hun blev idømt 60 dages ubetinget fængsel ved Rigsretten, erklærede et flertal på Christiansborg hende uværdig til at sidde i Folketinget. Hun kan dog blive valgt til Folketinget ved et nyt valg.

Der skal senest afholdes valg til Folketinget den 4. juni 2023.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU