Nintendo varsler nyt kapitel i Zelda-sagaen

18. JUN 2024 • 20:03ERHVERV/POLITIK

Til september udkommer der et nyt spil med prinsessen Zelda i hovedrollen til Nintendo Switch.

Nintendo har de seneste fire årtier solgt millioner af spil i serien om den elverlignende kriger Link og prinsessen Zeldas kamp mod de onde Ganon, og det er bestemt ikke slut endnu.

For den japanske videospilproducent har netop annonceret, at der 26. september udkommer et nyt spil i serien, som bliver tilgængelig på Nintendos egen Switch-konsol.

Spillet kommer til at hedde "Echoes of Wisdom", og for første gang i seriens historie bliver det muligt at styre Zelda i spillet og ikke Link, der ellers plejer at skulle redde prinsessen fra Ganons klør.

- Denne gang er Link forsvundet, og det er op til prinsesse Zelda at tage rollen som hovedperson på sig, siger spillets producer, Elji Aonuma, ifølge AFP.

Det første Zelda-spil udkom i 1986, og der er sammenlagt solgt mere end 140 millioner eksemplarer af de forskellige udgivelser i serien.

Det seneste spil, "Tears of the Kingdom", blev solgt i 10 millioner eksemplarer i de første tre dage efter, at det var kommet på markedet.

Spillene er blevet så populære, at Sony Pictures har en film på vej, hvor Link og Zelda spilles af rigtige skuespillere.

Nintendo har tidligere varslet, at der er en ny version af Switch-spillekonsollen på vej, og at man inden næste forår vil sætte dato på, hvornår den kommer i handlen.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU