Nedjustering sender Demant-aktien i bund

17. JUL 2024 • 10:37ERHVERV/POLITIK

Demant er kommet skidt fra start i onsdagens børshandel, efter at selskabet har nedjusteret forventningerne.

Aktiemarkedet har ikke taget særligt godt imod nyheden om, at en af verdens førende høreapparatproducenter ikke lever op til sine egne mål.

Demant-aktien er onsdag faldet med næsten 12 procent efter en times handel på den københavnske fondsbørs.

Det sker, efter at selskabet tirsdag aften udsendte en meddelelse om, at man justerer på sine forventninger til regnskabet i nedadgående regning.

Hvor forventningen tidligere lød på et driftsresultat på mellem 4,6 og 5 milliarder kroner, tror selskabets ledelse nu kun på, at det vil ende et sted mellem 4,3 og 4,6 millioner kroner.

Samtidig er forventningen til væksten nedjusteret fra at ligge mellem 4 og 8 procent til nu at ende på mellem 2 og 4 procent.

Demant fortæller desuden, at høreapparatforretningen i USA er påvirket af, at man har mistet markedsandele inden for forsikringsdækkede høreapparater.

Demant driver blandt andet høreapparatvirksomheden Oticon og de 3500 høreapparatklinikker i Audika-gruppen.

Selskabet producerer også udstyr til brug indenfor diagnosticering af hørevanskeligheder, ligesom Demant også laver headset under navnet Epos.

Demant meddelte i begyndelsen af året, at man overvejer at frasælge sin headsetdivision.

Selskabet besluttede allerede sidste år at afvikle produktion og udvikling af headset til gaming. I stedet fokuserer man på headset til professionel og erhvervsmæssig brug.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT