Morten Hübbe stopper som topchef hos forsikringsgiganten Tryg

30. JAN 2023 • 08:34ERHVERV/POLITIK

Trygs kommercielle direktør, Johan Kirstein Brammer, overtager fra 1. juni stillingen som topchef i koncernen.

Morten Hübbe, der i dag er administrerende direktør i forsikringskoncernen Tryg, stopper som topchef efter at have været en del af ledelsen i 20 år.

Det meddeler koncernen i en selskabsmeddelelse mandag morgen.

- Morten Hübbe ønsker nu at stoppe og forfølge en karriere på et ikke-ledelses niveau og have mere tid til familie og andre interesser, forklarer koncernen.

I stedet for Hübbe overtager Trygs nuværende kommercielle direktør, Johan Kirstein Brammer, stillingen. Han overtager fra 1. juni, lyder det.

Morten Hübbe fik foden inden for hos Tryg i en alder af 30 år.

Siden endte han som finansdirektør, som var en stilling, han bestred i otte år. De seneste 12 år har han siddet øverst i hierarkiet.

Ifølge Tryg har topchefen flere gange givet udtryk for, at han ikke ønskede at besidde en ledende rolle indtil den typiske pensionsalder.

- Efter at have haft ledende stillinger fra en meget ung alder har han haft en ambition om at træde tilbage som leder meget tættere på de 50 år frem for den mere sædvanlige alder omkring de 60, skriver koncernen.

- Det har givet Trygs bestyrelse stærke forudsætninger for arbejdet med, hvem der har skullet overtaget.

Udmeldingen kommer, få dage efter at selskabet aflagde sit årsregnskab.

Her kunne Tryg blandt andet præsentere en solid vækst i præmieindtægterne og et positivt investeringsafkast for fjerde kvartal.

Præmier er de penge, man betaler til forsikringsselskabet for at være dækket af uheld og skader.

Det samlede investeringsafkast for sidste år lød på negative 1,2 milliarder kroner. Men i fjerde kvartal landede selskabet isoleret set et overskud på 317 millioner.

- Trods et udfordrende makroøkonomisk miljø i 2022 har vores dygtige medarbejdere formået at tilpasse sig, tage de nødvendige forholdsregler og styre forretningen mod et rekordresultat, sagde Morten Hübbe i regnskabet.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU