Minister vil forlænge sæsonen efter turismerekord

27. SEP 2023 • 15:44ERHVERV/POLITIK

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) mener, at der er gode muligheder for at styrke turismen i Danmark.

Aldrig har så mange tyske turister overnattet i danske sommerhuse som i juli og august i år.

Tal fra Danmarks Statistik viser samtidig, at det samlede antal feriehusovernatninger i sommermånederne fra juni til juli nu for fjerde år i træk har krydset 10 millioner-grænsen

Alligevel mener erhvervsminister Morten Bødskov (S), at det er nødvendigt at udvikle dansk turisme, så vi tiltrækker flere turister - og gerne på andre tidspunkter af året end i højsæsonen.

- Potentialet for turismen er meget stort, og derfor skal vi nu tage fat på at udvikle den i en endnu mere bæredygtig retning, så den bidrager til holdbar vækst i vores lokalsamfund.

- Der ligger en stor mulighed i at investere i de nye turismeformer i vores udendørsmiljøer, som vinder mere og mere indpas. Det gælder blandt andet vandreruter, autoturisme og cykelferie, siger Morten Bødskov.

Han kalder det "ekstremt flot", at det på trods af en regnfuld juli lykkedes at ramme tidligere års overnatningsniveauer i de danske feriehuse.

- Det er et enormt skulderklap til dansk turisme. Virkeligheden er jo den, at det var en meget våd sommer, vi havde, men det har ikke været en stopklods for det meget flotte arbejde, der ligger bag, at vi blandt andet sætter rekord for antal tyske overnatninger, siger Bødskov.

Ministeren vurderer samtidig, at klimaforandringerne og de meget heftige varmegrader, som har plaget det sydlige Europa denne sommer, kan give yderligere et boost til dansk turisme.

- Det kan betyde, at nogle turister i højere grad søger mod Danmark, fordi vejrforholdene jo trods alt er anderledes her. Men Danmark er jo også skøn om foråret og efteråret, og det vil være til stor gavn for den lokale købmand, for isbutikken og for museet, hvis vi kan forlænge sæsonen i begge ender, siger Morten Bødskov.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU