Lidegaard øjner godt samarbejde med Mette Frederiksen uanset hvad

7. DEC 2022 • 13:18ERHVERV/POLITIK

De Radikale har onsdag været til regeringsforhandlinger, hvor klima, uddannelse og børn var på dagsordenen.

De Radikale har onsdag været til endnu en omgang regeringsforhandlinger hos fungerende statsminister og kongelig undersøger, Mette Frederiksen (S).

Det skriver DR.

- Hvis jeg skal sige noget om, hvor langt vi er, så vil jeg sige, at vi er langt i at skabe et klima og en tillid, som jeg ikke har prøvet før, mellem meget forskellige partier.

- Det er noget, der ikke kommer dårligt tilbage, uanset hvor vi lander henne, siger Lidegaard ifølge DR.

Han slår fast, at De Radiale fortsat sigter efter at komme med i den nye regering. Men ikke for enhver pris, lyder det fra Lidegaard.

- Ambitionsniveauet skal være i orden. Både på det, der handler om den offentlige sektor, men også klima, uddannelse og børn, siger han ifølge DR.

Tirsdag slog Mette Frederiksen på Facebook fast, at hun er optimistisk og håbefuld i forhold til at kunne danne en bred regering. Hun tilføjede, at Socialdemokratiet særligt har forhandlet med Venstre den seneste tid.

Mandag sagde Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i et interview til TV 2 News, at Socialdemokratiet og Venstre har "gang i noget, der er rigtigt".

Han lovede dog ikke, at det betyder, at Venstre kommer til at indgå i en regering med Mette Frederiksen som statsminister.

Sker det, vil det være et soleklart løftebrud, erkendte Ellemann-Jensen. Han og Venstre har længe pure afvist tanken om en bred regering hen over den politiske midte, og Ellemann-Jensen har flere gange understreget, at han ikke stoler på Mette Frederiksen og under inden omstændigheder vil gøre hende til statsminister.

Men nu er Venstre "måske"på vej i regering med Socialdemokratiet, sagde Ellemann-Jensen i mandags.

De Radikale, SF, Moderaterne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er i større eller mindre grad fortsat en del af forhandlingerne.

Folketingsvalget fandt sted 1. november. Aldrig før har det taget så lang tid at danne en regering efter et folketingsvalg.

Onsdag markerer Mette Frederiksens 36. dag som kongelig undersøger. Dermed er den tidligere rekord fra 1975 slået. Dengang tog det 35 dage, før en ny regering var på plads.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU