Lidegaard er optimist efter at have hørt herlige ord fra Ellemann

21. NOV 2022 • 12:00ERHVERV/POLITIK

Venstre vil afsøge muligheden for at indgå i en regering hen over midten, hvilket glæder den radikale leder.

De Radikales leder, Martin Lidegaard, er glad for de meldinger, som Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, kom med på Venstres landsmøde i weekenden.

Her sagde Ellemann-Jensen, at Venstre vil afsøge muligheden for at indgå i en regering hen over midten med Socialdemokratiet.

- Det er herligt. Jeg synes, at det var en utrolig stærk og flot tale, som Jakob Ellemann-Jensen holdt i lørdags, og jeg glæder mig til at komme ned og drøfte helt konkret politik med ham, Socialdemokratiet og alle de andre, siger Lidegaard i forbindelse med mandagens regeringsforhandlinger, hvor emnet er klima, miljø, natur og grøn omstilling.

Ellemanns tale og Venstres position i de igangværende forhandlinger om en ny regering fylder dog en del.

De Radikale, Moderaterne og Socialdemokratiet er alle gået til valg på en regering hen over midten, og i lang tid var Venstre helt afvisende over den tanke. Men nu bløder Venstre altså op.

- Jeg synes, at det tegner lovende, selv om jeg godt ved, at det svære bliver, når vi kommer ned i detaljerne. Ikke mindst på det grønne område, siger Martin Lidegaard.

Folketingsvalget fandt sted tirsdag 1. november, hvorefter regeringsforhandlingerne blev indledt tre dage senere. Men der mangler altså fortsat en ny regering, og den har umiddelbart lange udsigter.

Sådan må det være, lyder det fra Lidegaard.

- Vi er alle lidt utålmodige, fordi vi gerne vil have en regering, så vi kan komme i gang. Men jeg har også respekt for, at både den kongelige undersøger (fungerende statsminister Mette Frederiksen, red.), og Venstre og andre partier har brug for at nærme sig og finde hinanden.

- Dette er også en helt ny øvelse for dansk politik, som vi har gang i, siger Lidegaard.

Foruden De Radikale har Liberal Alliance og Nye Borgerlige været til forhandlinger mandag.

Tirsdag står den på temamøde på Marienborg, statsministerens embedsbolig, om udenrigs- og sikkerhedspolitik. På temamøderne er alle partier med, og der er blandt andre eksperter og meningsdannere, som holder oplæg for politikerne. Desuden er der møder med de nordatlantiske mandater.

Torsdag fortsætter regeringsforhandlingerne - stadig om klima, miljø, natur og grøn omstilling. Blandt andre Enhedslisten skal forbi Statsministeriet den dag.

Hvad der skal ske efter torsdag, vides endnu ikke.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU