Lærerseminar i Skive lever videre efter politisk indblanding

20. JUN 2024 • 19:38ERHVERV/POLITIK

Via University College får fremover særligt tilskud fra staten til at fortsætte læreruddannelsen i Skive.

Det har vakt stor opstandelse, at læreruddannelsen i Skive har været på vej mod lukning og sammenlægning med uddannelsen i Holstebro.

Modstanden har været af en sådan grad, at statsminister Mette Frederiksen (S) skred ind for at modsætte sig lukningen.

Men nu kan Via University College meddele, at uddannelsen fortsætter i Skive.

Det skriver institutionen i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet torsdag på et bestyrelsesmøde i Vias bestyrelse, lyder det.

- Det er ingen hemmelighed, at både direktionen og bestyrelsen havde et ønske om at samle uddannelserne i Holstebro for herigennem at styrke holdene og undervisningskvalitet, siger bestyrelsesformanden Per B. Christensen i meddelelsen og tilføjer:

- Men vi har måttet konstatere, at der er stor, politisk modstand mod den beslutning, og det er med den erkendelse, at vi har forholdt os til det alternativ, der nu ligger foran os.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har sammen med Via udarbejdet en model for, hvordan uddannelsen kan fortsætte i Skive. Her får skolen blandt andet et særligt tilskud på seks millioner kroner om året.

Til gengæld skal Via opretholde et selvstændigt udbud af læreruddannelsen i Skive.

I maj sagde Mette Frederiksen, at det for regeringen er "helt afgørende, at der er uddannelser i hele landet".

Ifølge hende vil det være et skub i den forkerte retning i lokalsamfundet, hvis uddannelsestilbuddet lukker og forstærker "en negativ spiral".

Det særlige tilskud til Via løber frem til 2027. Herefter skal der igen tages stilling til situationen, skriver Via.

Institutionen vil i løbet af de næste tre år forsøge med nye initiativer for at få flere studerende til at søge ind på uddannelsen.

I den nye løsning fremgår det desuden, at læreruddannelsen i Skive fremover vil tilbyde uddannelse i et begrænset antal undervisningsfag, så det bliver nemmere for de studerende at vide, hvilke fag de kan få.

De lærerstuderende betragter løsningen som en afviklingsplan, fordi uddannelsen indtil videre kun fortsætter i en periode på tre år. Det skriver de i en pressemeddelelse.

- Vi betragter det her som et skridt mod en lukning af Læreruddannelses i Skive, siger Anneline Larsen, der er forperson for Lærerstuderendes Landskreds.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig