GN vil sælge aktier for op mod 2,9 milliarder for at barbere gæld

24. MAJ 2023 • 19:32ERHVERV/POLITIK

Et opkøb i 2021 har efterladt GN Store Nord med gæld på otte milliarder. Nu skal aktiesalg rejse ny kapital.

Danske GN Store Nord har onsdag annonceret en ny plan, som skal hjælpe selskabet med at reducere en stor milliardgæld.

Det oplyser virksomheden, der beskæftiger sig med høreapparater og høretelefoner, i en børsmeddelelse. Det skriver erhvervsmedierne MarketWire og Børsen.

GN er tynget af en gæld på omkring otte milliarder efter et opkøb af gamingvirksomheden Steelseries i 2021.

Ifølge Børsen havde GN finansieret opkøbet ved at låne penge. Derfor har det presset dem, at den høje inflation har fået renterne til at stige.

Med den nye plan vil GN sælge aktier for op mod 2,9 milliarder, lyder det.

De vil sælge op mod 17,3 millioner eksisterende og nye aktier i en emission til onsdagens markedskurs på 167,05 kroner, skriver MarketWire. Af dem er op til 3,6 millioner eksisterende, mens op mod 13,7 millioner er nye aktier.

Det kan skaffe GN knap 2,9 milliarder kroner, skriver MarketWire.

En aktieemission betyder, at en virksomhed udsteder og sælger nye aktier. Det gøres typisk, når et selskab har brug for penge.

Ifølge Børsen skal syv ud af de otte milliarder kroner være betalt senest i 2024.

Avisen skriver, at GN også tidligere på foråret har annonceret, at de vil skaffe mellem en og to milliarder kroner på salg af kontorbygninger samt en portugisisk detailvirksomhed, der blev købt sidste år.

Flere af GN's aktionærer siger onsdag aften til Børsen, at de er glade for den nye plan.

En af dem er Michael Voss, der driver investeringsforeningen Fundamental Invest. Han siger til Børsen, at den nye strategi "fjerner den frygt og nervøsitet, der har været i akten, i forhold til hvor det her ville lande henne".

Lars Hytting, der er aktiechef i Artha Kapitalforvaltning og aktionær i GN, kalder det over for avisen den "helt rigtige løsning" og undrer sig over, at man ikke har gjort det sådan fra begyndelsen.

Tidligere på året foreslog bestyrelsen i GN Store Nord en aktieudvidelse, der skulle indbringe op mod syv milliarder kroner.

Men det sagde aktionærerne nej tak til, og GN måtte droppe idéen i april.

GN Store Nord har groft sagt to store forretningsben.

Det traditionelt største har været GN Hearing, der laver høreapparater. Men det andet forretningsben, GN Audio, fortsætter med at spille en større rolle. Her udvikles og sælges høretelefoner og headsets.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU