Danmark og Tyskland laver aftale om at styrke forsvarssamarbejde

13. JUN 2024 • 14:58ERHVERV/POLITIK

De to lande skal blandt andet arbejde mere sammen om at afskrække eventuelle trusler i Østersøregionen.

Danmark og Tyskland styrker forsvarssamarbejdet mellem landene.

Det betyder, at støtten i forhold til Ukraine samt afværgelse af mulige trusler i Østersøregionen bliver områder, hvor Danmark og Tyskland skal arbejde tættere sammen fremover.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet.

Heri står der, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og hans tyske ditto, Boris Pistorius, har underskrevet en hensigtserklæring om et styrket forsvarssamarbejde.

- Vi står i en skærpet sikkerhedspolitisk situation med krig i Ukraine og et hybridt trusselsbillede med trusler om angreb på kritisk infrastruktur og spredning af misinformation, siger Troels Lund Poulsen i pressemeddelelsen.

Derfor er det vigtigt med et tættere samarbejde med Danmarks nabolande. Sådan lyder det fra den danske forsvarsminister.

Torsdagens melding kommer, efter at Danmark og Sverige i sidste måned lavede en forsvarsaftale.

Som en del af den dansk-svenske aftale skal landene samarbejde om blandt andet det pansrede kampkøretøj CV90. Den typer benytter både Sverige og Danmark, og svenskerne producerer dem.

Det skal ifølge aftalen undersøges, hvordan Danmark og Sverige kan samarbejde om indkøb af disse kampkøretøjer til opbygning af den tunge brigade på 6000 soldater, som partierne i det danske forsvarsforlig for nylig har aftalt.

I forhold til aftalen med tyskerne, er det ikke nævnt, hvad den indeholder mere konkret.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig