Bergur Løkke Rasmussen mener at Moderaterne begik fejl i EU-valgkamp

11. JUN 2024 • 16:42ERHVERV/POLITIK

Han skal snart forlade EU-Parlamentet. Det er et faktum for Bergur Løkke Rassmussen efter søndagens EU-valg.

Moderaternes Bergur Løkke Rasmussen blev ikke valgt ind i EU-Parlamentet, og han siger til Jyllands-Posten, at partiet "har begået nogle fodfejl" undervejs.

Det siger han i et interview med Jyllands-Posten.

Moderaterne gik efter to mandater, men fik kun et mandat, og det gik til spidskandidaten Stine Bosse.

Bergur Løkke Rasmussen, der er søn af partiformand Lars Løkke Rasmussen, var nummer to på Moderaternes kandidatliste.

Siden 2022 har han siddet i EU-Parlamentet. I første omgang som erstatning for Søren Gade (V), der skulle tilbage i Folketinget, og efterfølgende skiftede Bergur Løkke Rasmussens til sin fars parti.

Hvilke fodfejl, Bergur Løkke Rasmussen henviser til, uddyber han ikke.

- Et par enkelte gange har vi sået tvivl om, hvad vores politik er, og det er ikke fordrende midt i en valgkamp, siger Bergur Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Han vil ikke sige direkte, om det blandt andet drejer sig om en kovending fra spidskandidaten Stine Bosse.

I løbet af valgkampen måtte hun trække en melding tilbage, efter at hun til Altinget og Jyllands-Posten havde udtalt, at Danmark skulle til at tage op til 7000 flygtninge om året. Det gav en masse støj, og Bosse kaldte det for "en stor misforståelse".

- Man kan vist roligt sige, at det er en stor misforståelse. Jeg skal selvfølgelig tage min del af kommunikationsansvaret på mig, sagde Bosse blandt andet.

Hun udtalte det ellers ganske klart, da hun blev citeret for at sige, at det ville "gavne danskerne", hvis Danmark gennem en fælles EU-omfordeling modtog op mod 7000 flygtninge om året.

I september sidste år meddelte Lars Løkke Rasmussen, at Bosse og Bergur Løkke Rasmussen skulle sikre Moderaterne succes ved valget.

- Bosse og Bergur. Bare bedst. Det er de to, som vi gerne vil have valgt til Europa-Parlamentet. Som et minimum, sagde Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen var Bosse det bedste bud på en spidskandidat for partiet. Og desuden ville partistifteren gerne undgå en eventuel debat om nepotisme, hvis nu sønnen var blevet spidskandidat.

Jyllands-Posten har spurgt Bergur Løkke Rasmussen, om det var en fejl, at han ikke var spidskandidat. Til det svarer han, at det ikke er ham, der træffer de beslutninger.

Bergur Løkke Rasmussen fik 17.050 personlige stemmer og er dermed førstesuppleant. Bosse fik 86.888 personlige stemmer.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

21. JUN 2024 • 10:18ERHVERV/POLITIK
Nyhed trukket tilbage

SENESTE RITZAU