Anders Fogh fortsætter med at øge millionindtjening i sit firma

23. APR 2024 • 12:06ERHVERV/POLITIK

Siden 2018 har Anders Foghs virksomhed haft samlet overskud på over 14 millioner kroner. 2023 blev bedste år.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen tjener fortsat millioner på rådgivning gennem sin virksomhed Rasmussen Global Consulting.

I 2023 endte overskuddet således på knap 5,3 millioner kroner. Det er 1,6 millioner kroner mere end året før.

Det viser årsregnskabet for Rasmussen Global Consulting, som er blevet offentliggjort mandag.

Gennem virksomheden sælger Anders Fogh Rasmussen rådgivning til regeringer og internationale selskaber.

Den tidligere danske statsminister stiftede Rasmussen Global i 2014. Selskabet har været registreret som et anpartsselskab siden 2018.

Siden 2018 har virksomheden haft et samlet overskud på over 14 millioner kroner. Resultatet i 2023 er det hidtil største.

Anders Fogh Rasmussen er eneejer af konsulentfirmaet, lige som han er indsat som administrerende direktør. Hans datter Maria Fogh Duelund er også en del af direktionen.

I ledelsesberetningen i regnskabet for 2023 står, at ledelsen betragter resultatet som tilfredsstillende.

Her skriver ledelsen også, at global ustabilitet fortsatte i løbet af 2023 med krig i Ukraine og fornyet konflikt i Mellemøsten.

- Både demokratiske regeringer og multinationale virksomheder søger geopolitisk rådgivning til at navigere i en stadig mere fragmenteret internationalt landskab, skriver ledelsen.

I løbet af 2023 oplevede virksomheden øget efterspørgsel på rådgivning i hele Europa. Ledelsen forventer, at den tendens fortsætter i 2024.

- Områder som energi, digital omstilling og i stigende grad sikkerhed og forsvar var prioriterede områder for kunderne, lyder det.

Rasmussen Global rådgiver blandt andre Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

I regnskabet skriver ledelsen, at firmaet har øget sit arbejde for den ukrainske præsidents kontor, som blandt andet består af rådgivning om spørgsmål relateret til sikkerhed og ukrainsk medlemskab af EU og Nato.

Siden 2022 har Rasmussen Global ikke taget penge for sit arbejde for den ukrainske præsidents kontor.

Anders Fogh Rasmussen var statsminister i Danmark fra 2001 til 2009. Herefter var han generalsekretær for Nato indtil 2015.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU