Analytiker: Eli Lillys danske indtog øger konkurrencen

24. OKT 2024 • 10:17ERHVERV/POLITIK

Det er godt for både patienter og læger, at der nu er et alternativ til Novo Nordisks fedmebehandling.

Med Eli Lillys lancering af diabetes- og vægttabsmidlet Mounjaro i Danmark i næste uge vil der komme øget konkurrence på markedet for behandling af svær overvægt herhjemme.

En konkurrence, som først og fremmest vil komme patienterne til gode, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank med særligt fokus på medicinalindustrien.

- Mounjaro er et godt alternativ til Novo Nordisk-produkterne Ozempic og Wegovy, og derfor vil det øge konkurrencen på det danske marked.

- Det er positivt for patienterne, og det er også positivt for lægerne, der får flere muligheder for at finde den rigtige behandling til den enkelte, siger han.

Når Mounjaro bliver tilgængeligt i Danmark, går amerikanske Eli Lilly i direkte konkurrence med Novo Nordisk på den danske medicinalgigants egen hjemmebane.

Men det er formentlig ikke noget, der giver de store rystelser i hovedkvarteret i Bagsværd.

- Novo vil formentlig altid have en stærk position og en stærk markedsandel på sit hjemmemarked. Og set i det store billede fylder det danske marked kun en meget lille del af den samlede omsætning, siger Søren Løntoft Hansen.

Han er spændt på, hvordan Mounjaro bliver modtaget - ikke kun hos patienterne, men også hos de læger, der skal udskrive recepter på enten diabetes- eller vægttabsmedicin.

- Det er produkter, som i udgangspunktet bygger på den samme teknologi.

- Derfor vil det formentlig i høj grad være den enkelte læges erfaring med og kendskab til lægemidlerne, der bliver afgørende. Og så selvfølgelig priser og tilskudsforhold, siger han.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT