Amazon kalder ansatte tilbage på kontoret på fuld tid

17. SEP 2024 • 02:54ERHVERV/POLITIK

Det skal være slut med hjemmearbejde hos Amazon, der ser store fordele ved at arbejde sammen på et kontor.

Den amerikanske nethandelsgigant Amazon vil fra årsskiftet ikke længere tillade, at virksomhedens ansatte bliver væk fra kontoret og arbejder hjemmefra.

Det fremgår mandag af en meddelelse til Amazons ansatte fra den administrerende direktør, Andy Jassy.

Her lyder det, at de ansatte fra 2. januar 2025 skal møde på kontoret alle ugens fem arbejdsdage.

- Når vi kigger tilbage på de seneste fem år, så tror vi fortsat, at fordelene ved at være samlet på et kontor er markante, skriver han.

Mange arbejdspladser - både i USA, Danmark og resten af verden - indførte hjemmearbejde under coronakrisen, der tog fart i begyndelsen af 2020.

Siden da har nogle arbejdspladser dog haft svært ved at få folk tilbage på kontoret. Det gælder blandt andet i storbyer, hvor ansatte kan have lang transporttid til og fra kontoret.

Amazon indførte allerede i februar 2023 et krav om, at selskabets ansatte skal være på kontoret mindst tre dage om ugen. Men det sættes nu op til alle ugens fem arbejdsdage.

- Vi har noteret os, at det er nemmere for vores kolleger at lære, at øve sig og at styrke vores kultur. At samarbejde, brainstorme og opfinde nye ting bliver samtidig mere simpelt og effektivt, skriver Amazon-chefen om argumenterne for at samle folk på kontoret.

Det vil - ligesom før coronapandemien - stadig være muligt at arbejde hjemmefra, hvis ens barn eksempelvis er sygt, eller at andre private omstændigheder kræver det, lyder det fra Andy Jassy.

Ansatte, der oprindeligt er blevet ansat med en klar aftale om at kunne arbejde hjemmefra, vil også være undtaget.

Efter en række fyringer hos Amazon blev det i 2023 anslået, at selskabet globalt har mellem 300.000 og 350.000 kontoransatte.

Antallet inkluderer ikke de omkring 1,5 millioner lageransatte og fragtmænd, som udgør den største del af Amazons arbejdsstyrke.

Amazon begyndte som en boghandel, men er siden vokset til at være en af verdens største internetbutikker, hvor man kan købe tøj, møbler, elektronik og alt muligt andet.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT