For nogle år siden købte jeg, helt privat, en lille ismaskine, og det er stadig den samme følelse, når man spiser den nærmest soft ice-agtige hvide ismasse, lige når den er klar fra maskinen.
I denne uges opskrift indgår der en fuldfed chokoladeis – en af den slags som man ikke vil have, at andre er klar over, at man spiser, og som man helst vil have for sig selv.
Opskriften er enkel, der indgår sukker, mælk, piskefløde, æg, vanille og MØRK chokolade. Desværre er der ikke rigtig nogle af de ingredienser, man kan finde i den danske natur. Derfor skal der selvfølgelig være noget tilbehør til den fuldfede chokoladeis. Nu hvor juli er overstået, begynder naturen igen at bugne med lækre råvarer – faktisk er sensommeren og efteråret nok der, hvor det hele peaker. Her er bær, urter, frugter og hyben…
Jeg er klar over, at jeg tidligere har talt lidt grimt om de hyben, men jeg blev faktisk omvendt at min svigerinde; Piloten fra Strib. Hun lavede nogle syltede umodne hyben… JA TAK!