Skolemælkslegat skal bruges til skakspil

Skolemælkslegat skal bruges til skakspil
Åvangsskolen får et økonomisk tilskud til at etablere et skakspil i skolegården. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NOTITS | 13. DEC 2023 • 19:22
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
13. DEC 2023 • 19:22

Eleverne på Åvangskolen i Rønne er vilde med at spille skak.

Det er hidtil foregået indendørs, men nu kan børnene se frem til også at kunne flytte de sorte og hvide brikker i skolegården. Skolen har nemlig fået 5.000 kroner af Mejeriernes Skolemælkslegat, der skal bruges til at købe gigantskakspil til udeskak.

Det oplyser Mejeriernes Skolemælksordning i en pressemeddelelse.

– Vi arbejder med trivsel og fællesskab på mange måder. En af dem er skak. Nye årgange bliver introduceret til spillet og lærer om strategier, kammeratskab og at holde fokus og koncentration på tværs af alder og klassetrin. Vi har i længere tid ønsket os et udeskak til skolegården samt nye skakspil og skakure, skriver lærer Maiken Lene Jørgensen i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

To gange om året kan skoler, der er medlem af Mejeriernes Skolemælksordning, søge midler fra Skolemælkslegatet. Legaterne går til sundheds- og fællesskabsfremmende aktiviteter og fungerer som en håndsrækning til aktiviteter eller tiltag, hvor skolens egen økonomi ikke rækker.

Ved legatuddelingen her i efteråret var der i alt 664 ansøgere. 

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 20-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag og onsdag morgen: Mellem kl. 00 og 06 får du el til lave priser: 1,80 kr./kWh alt inkl. er mere end halv pris i forhold til kogespidsen (kl. 17-21), hvor gennemsnittet for de fire timer ligger og rumler på 3,96 kr./kWh. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning