Skolebørn skal undervises i en lastbil

Skolebørn skal undervises i en lastbil
Det rullende laboratorium er på 65 kvadratmeter. Pressefoto
NYHED | ABONNENT | 11. MAJ 2022 • 19:46
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. MAJ 2022 • 19:46

På mandag den 16. maj kører LIFE-laboratoriet i land på Bornholm. Laboratoriet vil i to uger danne rammen for scienceundervisningen på tre bornholmske skoler.

Eleverne på Svartingedal Skole, Hans Rømer Skolen og Rønne Privatskole kommer snart til at få fornøjelsen af undervisningstimer i en stor lastbil. Et rullende laboratorie fra LIFE Fonden kommer nemlig til Bornholm i næste uge, fremgår det af en pressemeddelelse.


LIFE Fonden

Er en ny erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, der har til formål at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning samt styrke børn og unges motivation og interesse for naturvidenskab.

LIFE Mobil Lab er lastbiler indrettet som undervisningslaboratorier og rummer eksperimentelle faciliteter, der understøtter skolernes arbejde med naturfaglige undervisningsforløb. Eksempelvis rummer de mobile laboratorier LAF-bænke, stereolupper og mikroskoper, der også anvendes i virksomheder og på universiteter. De rullende laboratorier på 65 kvadratmeter er bemandede med undervisere fra LIFE, som gennemfører undervisningen i samarbejde med eleverne og deres lærere.

LIFE fonden har udviklet syv forskellige forløb, der henvender sig til 1.-9. klasse og naturgeografi B på STX. LIFE Fonden har på nuværende tidspunkt to mobile laboratorier, der anvendes som undervisningslaboratorier, når de besøger landets skoler.

– Bornholm har været så heldige igen i år at få besøg af en af laboratorierne, og undervisningen støtter den grønne dannelse af børn og unge på Bornholm, fortæller koordinator Ulla Didriksen fra Skoletjenesten Bornholm, som har stået for at få lastbilslaboriatoriet til Bornholm.

LIFE-laboratoriet vil desuden stå foran NaturBornholm den 17. maj, hvor man kan stikke hovedet indenfor fra klokken 12 eller tilmelde sig et mini-sciencekursus fra klokken 15.30-16.30.